![]() |
Film z TV na płytce DVD - jak wyciąć reklamy znajdujące się przed filmem?
Mam problem!! Brat ma zewnętrzną nagrywarkę DVD Philipsa i nagrywa filmy z Cyfry, ja chciałbym je sobie przegrać na nagrywarce DVD komputerowej, ale nie wiem co zrobić , by na przykład wyciąć reklamy , które są przed filmem, a czasem - jeśli film jest nagrywany np. z TV4 - w trakcie filmu. Czy jest jakiś prosty program, który to umożliwia?
A jeśli tak, to prosiłbym o jakiś opis bo w angielskim nie jestem za dobry. Dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi!!! |
Jeśli masz już gotową kompilację dvd (VIDEO_TS itd.) to polecam DVDShrinka (opcja re-author),
jesli to jeszcze samotny mpeg-2 - to proponuje np. Mpeg2Cut |
Przy czym DVDShrink ma jedną przypadłość - wycinając reklamę, dzielimy także film na części. DVDShrink każdy taki fragment filmu zapisze po wycięciu w osobnym VTS, oczywiście te VTS będą odtwarzane po kolei tak jakby odtwarzany był film w sposób ciągły bez reklam. Tylko w momencie zmiany VTS możesz się spodziewać króciutkiej przerwy (takiej jak czasem jest przy zmianie warstwy płyty)... Ale i tak uważam, że DVDShrink będzie w pierwszym przybliżeniu najlepszym narzędziem do tego typu zabawy... a jak to będzie samotny mpeg2 to patrz post powyżej...
|
Ale jeżeli bedą to tak jak (w tytule) tylko reklamy przed filmem - "przerwy" nie zaznamy :)
|
Cytat:
ale już w środku: Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |