![]() |
"Peak Level\Poziom wysterowania" w EACu
Czesc
Przy zgrywaniu audio, w raporcie, "Track Quality" wychodzi mi 100% - w porzadku. Ale dlaczego "Poziom wysterowania\Peak level" nie jest rowne 100%? Czy da sie to jakos ustawic w konfiguracji? Ciagle wychodzi mi 97,8-99%. W zgromadzonych do tej pory LOGach stworzonych przez innych uzytkownikow widzialem ze da sie osiagnac 100% |
lol bo to nie musi byc na 100 % ;/. to jest poziom glosnosci dzwieku :/. wiec w zaleznosci od albumu bedzie rozny... 100 % wychodzi rzadko
|
Ale czy to nie wiaze sie z tym ze dla programu 100% glosnosci ma dzwiek na kompakcie, a ten zgrywa sobie troche ciszej, "bo cos tam..."? Np. chce sobie zostawic troche rezerwy aby nie przesterowac dzwieku w ktoryms bardziej wymagajacym momencie.
|
no mi np 100 % wyszlo tylko kilka razu, a poza tym EAC ma chyba jakas skale glosnosci dzwieku wedlug ktorej przydziela np 97 % albo 99 %. nie wydaje mi sie zeby za kazdym razem mialo wychodzic 100 % :/, jesli tak to to jest dosc niemozliwe do wykonania.
|
Aby uzyskać 100% należy odpowiednio ustawić normalizację.
Niektórzy uważają aby nie przesadzać z wartością 100% gdyż przetworniki D-A w tanim sprzęcie audio wprowadzają sporo zniekształceń przy wartościach zbliżonych do maksymalnych. Osobiście jeżeli już włączam normalizację to na 98%. To że w logu wyszło Ci mniej niż 100%, to oznacza że muzyka była oryginalnie nagrana z takim poziomem głośności. EAC nic nie zcisza, chyba że mu każesz (NORMALIZACJA). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43. |