![]() |
Potrzebna rada w doborze
Jaki linux w 100 % obsługuje sieciowe karty zintegrowane z płytą główną pod athlona będące na nforce 2 oraz najproszy w konfiguracji sieci proszę o dokladne dystrybucje niemające problemów z sieciówkami zintegrowanymi na nforce2 i żeby to niebył mandrake
|
to moze aurox - polska dystrybucja redhata (www.aurox.org). co prawda nie mam w domku nforce2 ale moze cos na tamtejszym forum znajdziesz.
|
Cytat:
Do 9.2 nie ma driverów dedykowanych i są problemy z przebóką (jak dla mnie), ale te 2 wyżej wymienione hulają na mojej płycie Epox 8RGA+ bez problemu i nie ma tam za bardzo co konfigurować, wszystko prawie ustawisz podczas instalacji (ale samą kartę sieciową pod HardDrake lub Centrum Sterowania tez możesz poustawiać. Pozdr :) |
Cytat:
|
MDK 10.0 jestem pewien na 99.99%, że przy wybraniu podczas instalacji karty i wstępnej konfiguracji wszystko ładnie dędzie chodzic, w MDK 9.0 po ściągnięciu i zainstalowaniu driverów też na 99.99% będzie chodziłoładnie. Ja operam to na tym iż na mojej płycie wszystko bez problemu chodzi.
|
Cytat:
|
w 9.1 tez siecówka działa ale ze sterami ściągniętymi z nvidii a w 10.0 nie potrzeba już nic ściągać pakiety instalowane są już z płytki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18. |