![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
I jeszcze jedno. Choćby nawet Sony było z filipin to włącz sobie OSAKE a potem SONY a zobaczysz różnice i to z czego ja sie śmieje.
|
Nie śmieje sie z osaki. W końcu firma jak (prawie) każda inna.Przewiozlem sie raz na TV Panasonic Made in Europe i mam dosyć i od tego czasu na moim KAŻDYM sprzecie jaki posiadam pisze MADE IN JAPAN. (Sprawdzam to przy zakupie.)
|
tak się śmiejesz z osaki i z tego gdzie ten badziew jest składany. spójrz na swoje SONY i nie przestrasz się gdy (z dużym prawdopodobieństem) ujrzysz tam właśnie napis "Made in Philipines"
|
Czy prędkość ma jakieś znaczenie? Ja osobiście w to wątpie. Nagrywam x8 i jeszcze nigdy nie miałem problemu ani na wierzy (technics) ani w aucie (sony). Chyba ze ktos ma Osake, First'a lub innego "Made in Philipines" to może miec problemos.
|
Cytat:
Wieksze znaczenie ma nagrywarka i nosnik (j.w.) Pozdro. GAzor |
Powiedzmy tak:
Ważne jest dopasowanie prędkości do nośnika. Różne nośniki wymagają różnej dokładności dopasowania mocy lasera do prędkości nagrania. Np. płyty z cyjaniną (zielone lub niebieskie) tolerują duży zakres mocy lasera nagrywającego. Płyty z ftalocyjaniną (złote, srebrne) zaś wymagają dokładnego doboru mocy do prędkości. Jeżeli moc jest zbyt mała, informacja jest zbyt "blada", jeżeli moc jest zbyt duża - dochodzi do "przepalenia" nośnika (zapis staje się rozmyty). Nagrywarki mają moc lasera regulowaną skokowo, co może prowadzić do problemu z odczytem płyt audio nagrywanych z pewnymi prędkościami na pewnych nośnikach w pewnych nagrywarkach. Reasumując: eksperymentuj. Pozdro. P.S. Niektórzy mówią, że dla płyt z ftalocyjaniną i nowoczesnych nagrywarek (12-16x) optymalna prędkość nagrywania to 8x. |
Ważny jest nośnik na którym nagrywasz. Mój stacjonarny Technics ma kłopoty z odczytem czerwonych BASF 700 MB.
|
Predkosc zapisu cd nie ma znaczenie na jej pozniejszy odzczyt przez odtwarzacze.
|
nagrywanie plyt cd-audio
witam, z jaka predkoscia powinno sie nagrywac plyty w cd-audio tak aby odczytywal ja kazdy odtwarzacz? Czy predkosc zapisu ma tu w ogole jakies znaczenie?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:39. |