Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowe krytyczne poprawki dla Wingrozy! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowe-krytyczne-poprawki-dla-wingrozy-33868/)

*Vojtas* 16.04.2004 15:56

Nowe krytyczne poprawki dla Wingrozy!

Wykryte luki umożliwiają zdalne przejęcie kontroli nad kompem ||. Po więcej informacji oraz ewentualnych zainteresowanych łataniem dziur odsyłam do strony windows update. Jedna poprawka dotyczy programu Outlook, kolejna Internet Explorera a pozostałe trzy samego sytemu Windows (w sumie wszystkie usuwają kilkanaście błędów).

Pozdrawiam 8)

-Kowalik- 16.04.2004 16:20

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Wykryte luki umożliwiają zdalne przejęcie kontroli nad kompem ||. Po więcej informacji oraz ewentualnych zainteresowanych łataniem dziur odsyłam do strony windows update. Jedna poprawka dotyczy programu Outlook, kolejna Internet Explorera a pozostałe trzy samego sytemu Windows (w sumie wszystkie usuwają kilkanaście błędów).

Pozdrawiam 8)

Eh... Gdyby to bylo cos nowego, bledy te sa moze i nowe, ale to ze w ogole sa bledy... Non stop wychodza jakies poprawki ;)

kraluk 16.04.2004 16:28

A chodzi o Outlook'a czy Outlook'a Express'a??? I jeszcze jedno. Jaki numer ma poprawka do IE??? Z góry dzięki za pomoc:)

*Vojtas* 16.04.2004 16:48

Cytat:

Napisany przez kraluk
A chodzi o Outlook'a czy Outlook'a Express'a??? I jeszcze jedno. Jaki numer ma poprawka do IE??? Z góry dzięki za pomoc:)

Chodzi o Outlook Expres 6 z dodatkiem service pack 1. A numer poprawki do IE6 to Q831167.

Kowalik wiem, że to nic nowego ;) ale chodzi tylko i wyłącznie o przekazanie informacji dla zainteresowanych userów (sam lubię być na bieżąco).

Pozdro. 8)

epol 16.04.2004 16:58

Ja proponuje wam przejscie na Mozille

CIAPEK 16.04.2004 17:05

Cytat:

Napisany przez epol

nie znam się na niej, ale pod Linuxem chodzi tragicznie - nasze forum i serwis wogóle tragedia no... ale wymaga jakiś pluginów a to pewnie pomoże.

Mądrale? ;) To co ja musze wgrać do win 2003 i OE6 żeby było pewnie i dobrze? ;) :)
pzdr

woitas 16.04.2004 18:05

mam winde 2003 i nie moge z poziomu ie wejsc na windows update.
otwiera stronę, po czym pisze - gotowe i nic nie ma.

poradziłem sobie.
musze odpalić stronę z poziomu opery, a potem linka wkleic do ie... :ysz:

cana 16.04.2004 18:29

a tak BTW to może i wy zaobserwowaliście dziwną aktywność (próby skanowania) na portach 135 445 6129 3127 1025?
przegapiłem jakieś fajne żyjątko?

esem 16.04.2004 18:37

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*

Pozdrawiam 8)

Spóźniłeś się z tą informacją przynajmniej 2 dni: mi system sam ściągnął i zainstalował łatki w środę. Ale dzięki. 8)

*Vojtas* 17.04.2004 07:17

Cytat:

Napisany przez esem
Spóźniłeś się z tą informacją przynajmniej 2 dni: mi system sam ściągnął i zainstalował łatki w środę. Ale dzięki. 8)

Esem powiem ci szczerze, że zawsze po instalacji wingrozy wyłączam automatyczną aktualizacje (być może niepotrzebnie). Możesz napisać jak się to odbywa chodzi mi o to czy sam decydujesz o instalacji poprawek czy wingroza decyduje za ciebie.

Cytat:

Napisany przez epol

Epol zmianę przeglądarki powoli zaczynam brać pod uwagę. Ale przynajmniej na razie bardziej skłaniałbym się w kierunku Opery (dużo pochlebnych opinii przeczytałem na tym forum na jej temat). Instalkę już zassałem, ale z instalacją na razie jeszcze się wstrzymuję. A jak Mozilla spisuje się po wingrozą?

Jeżeli zdecyduję się na przesiadkę to nową przeglądarkę najprawdopodobniej zakupię (a nie chciałbym swoich ciężko zarobionych pieniędzy lokować w czymś, z czego nie będę zadowolony).

I jeszcze jedno wszystkim którzy, używają Outlooków jako klientów poczty polecam bliższe zapoznanie się z programem THE BAT! :serdusz: .

Pozdro. 8)

esem 17.04.2004 07:51

Ilość załączników: 1
@Vojtas:

*Vojtas* 17.04.2004 08:33

Tak długo tam nie zaglądałem :D, zapomniałem już, że tam wszystko pisze. Dzięki za przypomnienie.;)

Pozdrawiam 8)

Smartek 17.04.2004 09:28

Cytat:

Napisany przez cana
a tak BTW to może i wy zaobserwowaliście dziwną aktywność (próby skanowania) na portach 135 445 6129 3127 1025?
przegapiłem jakieś fajne żyjątko?

Mozliwe, ze to nawet ja probowalem Cie skanowac z tych portow :) :D
hehe... dla warezu ;)
pozdro ;)

M@X 19.04.2004 15:17

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
...zapomniałem już, że tam wszystko pisze.

"Jest napisane" ;D!

Macio.Men 19.04.2004 19:00

Co do Mozilli i Opery pod Linuksami:

No cóż tu jest trochę problem (z wyglądem stron), ponieważ strony są najczęściej pisane na te różne Ariale, Verdany czy inne Tahomy, a tych czcionek Linuksy standardowo nie posiadają. Trzeba doinstalować, co często jest dużym problemem, może nie tyle samo zainstalowanie, ale to, że Mozilla/Opera ich nie chce przyjąć. Mi się jakoś udało na Operze, choć odstępy między znakami są mniejsze w porównaniu do Windowsów i trochę nieczytelnie to wygląda, ale już się przyzwyczaiłem. Podobno są łatki i inne bajery ale nie mam ochoty się w to bawić.

pozdrawiam

P.S. Mozilla mi ładnie wyświetlała wszystko, jak na Windowsach, ale Opera ma jakieś problemy...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:27.