![]() |
StarForce v3 !!! Wyzwanie...
witam
chciałem wykonać kopię bezpieczeństwa mojej oryginalnej gry GANGLAND po lekturze dowiedziałem się co nieco o zabezpieczeniu - StarForce v3.3.31.21 :o Zrobiłem obraz + RMPS i po wrzuceniu do Virtuala chodzi ale tylko wtedy gdy się usunie wszystkie fizyczne napędy FW/USB/CD/DVD wyciągając z nich kabelek (ilość napędów musi być 1 i to virtual) Po wypaleniu na CD-RW i włączeniu emulacji gra nie dziła (chociaż jest tylko 1 napęd - brak virtualnych) Pytanie do fachowców: Co jest nie tak ????? Jak dobrze wypalic CD-R z tym? pozdr PS śmigam na Alcohol 1.48.1222, gce-8520b (mam tylko ten jeden napęd w kompie).... |
nie męcz się :)
tylko słodzik cię ratuje przy SF3. |
Cytat:
a poza tym tu mam opis, że można sobie poradzić z GANGLAND: przy dobrze zrobionym obrazie. Są osoby którym się udało, ja nie należę do tych szczęśliwców. PS PONIŻszy text nie zawiera treści niezgodnych z regulaminem cdrinfo.pl ł Supplied..: TNT2 Rel.Date..: 16 Mar 2004 ł ł Protection: StarForce 3 Type......: RPG Strategy ł Ú´ Cloned.By.: Alcohol 120% Size......: 32 x 15MB Ăż łł Tested....: FTF Format....: Rar/MDS/MDF łł łł URL..: www.whiptailinteractive.com/games_gangland.php ş Clone Info.: StarForce v3.3.31.21, Disk Key & CD Key ş ş ------------ ş ş CDmage B5 1.02.1 shows 0 errors in the image which is typical of ş ş StarForce v3. ş ş ş ş Works burnt and mounted in both DTools v3.44 & A120%/52% v1.4.8.1222 ş ş virtual drives. ş ş ş ş Please note that burnt copies will only work from USB, FireWire-1394 ş ş or SCSI DVD/CD ROM/ńR/ńRW drives. To play either mounted or from a ş ş burnt copy, you must disable all IDE DVD/CD ROM/ńR/ńRW drives by ş ş physically unplugging each unit. ş ş ş ş Installation Notes.: ş ş -------------------- ş ş 1. Unrar (winrar3) and burn with A120% v1.4.8 build 1222, making ş ş sure RMPS is enabled in both burning and emulation options ş ş 2. Autorun should work or run setup.exe to install ş ş 3. When asked for the CD key use ******* ş ş 4. When asked for the Disk key use ******* ş ş 5. Enjoy the game |
kopia tylko działa na kompie ...gdzie masz włączony RMPS w A120% ,i odłączone napędy fizyczne.:)
|
Cytat:
Ale jak pograć w tą gierę po wypaleniu na CD-R skoro napędy fizyczne mają być odpięte :zeby: ? Musi być jakiś sposób bez CukieRAsCKa Przy wypalaniu płyt Alcohol 120% ma profil StarForce 1/2/3 .... Chyba że twórcy alcohola napisali to dla bajeru :cool: |
napisze coś co juz kiedy napisałem...)
nie ma co ukrywać ...kopii płyty zabezpieczonej Star Force nie da się uruchomić z kopii.Star Force wymaga 24 cyfrowego Cd-Keya tzw.znak wodny. Ciekawostka: Nie wiem czy teraz, ale kiedyś serwis www.cdfreaks.com oferował pieniądze dla tego kto złamał zabezpieczenie SF ,można próbować szczęscia. Nie wiem jak do nowych wersji SF3.x ale dla wersjii SF1.x w/g pewnego nie istniejącego już serwisu ,była opisana taka metoda do uruchamiania... Opis: 1.Skopiuj dysk. 2.Zainstaluj ją ,ale nie z oryginału!. 3.Stwórz skrót na pulpicie usuwający plik prodrv03.sys ...np.del scieżka\prodrv03.sys 4.Uruchom autorun. 5.Wcisnij Play lub Game itp. 6.I teraz trzeba się wykazać refleksem i po wciśnięciu play szybko trzeba uruchomic stworzony skrót ...liczy się zwinność i refleks ) 7.Gra powinna odpalić. Nie wiem jak to ma się w praktyce nigdy tego nie robiłem...ale wyglada ciekawie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:56. |