![]() |
Dwa takie same wątki?
Dlaczego są dwa takie same i równoległe wątki pod tytułem "Nagrywarki
Dual Layer" ? Jeden jest tu, a drugi w przyklejonych. Już pisałem w tym drugim wątku, że pokazał się Liteon 832S Dual Layer za 152 ***8364;. Poczytajcie sobie tam! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę, że minie parę miesięcy, zanim technologia DL zostanie dopracowana, i pojawią się nośniki. Na razie wszystko to jest ciągle "na papierze" - trudno nawet znaleźć opinie wczesnych użytkowników. Dlatego, jeśli możesz poczekać, a przewidujesz, że będziesz potrzebował zwiększonej pojemności, to poczekaj. Możliwe też, że niektóre istniejące nagrywarki będzie można przerobić na DL (np. NEC'a 2500 na 2510) - zdaje się, że z jakimś napędem Benq można to nawet zrobić oficjalnie.
Jeśli chodzi o wybór pomiędzy 107 a 2500, czytałem kilka testów, z których wynikało, że 107 radzi sobie nieco gorzej. Nie wiem natomiast zupełnie, jak jest z funkcjami "niestandardowymi" - kopiowaniem zabezpieczeń, itd. |
Rob jak chcesz - tylko zebys potem nie zalowal ...
|
Wiec co radzicie kupic nagrywarke SL.
A jeśli chodzi o firme to jaka Pionieer 107 czy Nec 2500 ? |
I ja tak sądzę.
|
Z tego, co czytałem, na razie mają być tylko płyty DL R (a nie RW - nawet nie wiem, czy RW da się zrobić DL), a nagrywanie będzie z prędkością 2x - czyli trochę wolno. Poza tym, pewnie trzeba będzie jeszcze poczekać na sensowne nośniki w sensownej cenie. Czyli chyba nie warto kupować niczego DL przed upływem pół roku...
|
Chyba nie wierzysz w to, że u nas będzie taniej ??? ^_^
Jeżeli ten bios dla Benq działa tak jak myślę, że działa i jeżeli inni producenci też zrobią coś takiego dla swoich nagrywarek, to dla mnie sprawa jest prosta. No chyba, że ktoś tapetuje dom kasą - proszę bardzo niech kupuje. |
Nie kosztowal, tylko MA KOSZTOWAC. Poza tym prognozowane ceny sa smiesznie, bo nikogo nie zobowiazuja do sprzedazy wlasnie po tej cenie.
|
Cytat:
|
Wystarczy poszukac w sieci i zaraz bedziesz wiedzial ile. Z tego co wiem to jakis model Sony kosztowal kolo 300 ojro.
|
Cytat:
|
To raczej głupota wywalać tyle kasy na DL skoro Benq daje firmware, który pozwoli nagrywarce SL nagrywac DL.
|
Ale zawsze lepiej mieć lepszy sprzęt , który w razie czego nagra DL. Też wychodze z założenia że na dzień dzisiejsz lepiej nawet nagrać na dwóch płytach SL . Ale czemu nie poczekać i nie kupić nagrywarki DL. Są jakieś przewidziane daty wypuszczenia tego sprzętu ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11. |