![]() |
cinema craft encode + ustawienia
witam wszystkich!!!!!
chcę przerobić avi na DVD (mpv) i jak pisze w temacie urzywam cinema craft encode!!!!!i tu jest moje pytanie : jak ustawić w tym programiku standart NTSC(bo cały czas mam kodowanie do PAL) i jak dopasować obraz (z avi) do rozdzielczości wyjciowej ( w tej chwili wygląda to tak że po przerobieniu, film jest wyświetlany w środku ekranu, reszta to czarne paski(czyli boki,góra,dół)!!! acha chodzi mi o ustawienia w samym cinema craft encode nie używając żadnych dodatkowych programów typu DVD2SVCD za wszelkie informacje wielkie dzięki!!!!!!!!!!POZDRAWIAM |
napisz trochę jaśniej o co chodzi, podaj dokładne parametry pliku źródłowego to może coś wymyślimy...
|
wiem wiem troche zakręciłem te pytanie ale już jest ok. doszłem do tego co chciałem!!
Zamiast wczytywać do cinema craft encode pliku .avi wczytuje .avs - i wnim podaje wszystkie parametry jakie chce uzyskać!!!!!!i jest wszystko wporządku!!! #########ALE POJAWIA SIĘ INNY PROBLEM############# mam film ,w który na samym dole obrazu pokazują się co jakiś czas napisy ;-) i chciałbym je uciąć (chodzi mi tu raczej o zwężenie orazu tak aby te napisy zostały przycięte :-)) w TMPGEnc była taka możliwość (clip frame ).czy jest to możliwe w cinema craft encode , czy znasz może jakąś komende aby wpisać ją w pliku .avs????było by super WIELKIE DZIĘKI ZA WSZELKIE STARANIA |
Ilość załączników: 1
a tak to wygląda
|
Cytat:
AviSource("J:\xxxx.avi") crop(0,0,0,-70) - (lewy, góra, -prawy, -dół) LanczosResize(720,530) AddBorders(0,23,0,23) pamiętaj, że po obcięciu musisz uzupełnić ubytek, tak aby rozmiar video spełniał standard tzn. np. w przypadku PAL było to 720x576. robi się to za pomocą AddBorders lub/i Resize |
Ilość załączników: 1
zrobiłem tak jak napisałeś i już jest wszystko ok. !!!!! WIELKIE DZIĘKI
a ma jeszcze takie pytanko???od czego zależy prędkość (tak jak na obrazku) , oczywiście od procesora(mam Durona 1,8G), ale czy od czegoś jeszcze - może jakieś ustawienia CCE!!!! |
Cytat:
Sprawdz tez priorytet oraz czy Ci nic nie muli kompa w tle... na Durniu 1200 mam 0.9 - 1.0 :) Pozdrawiam... Majkel :) |
probowalem kilku algorytmow ale najszybciej robi na 32bit MMX SSE, chociaz roznice sa znikome
Sprawdz tez priorytet oraz czy Ci nic nie muli kompa w tle... nie wiem o co chodzi z tym algorytmem 32bitMMX SSE!!!-możesz to opisac jak to ustawić!!!! niestety nic nie muli mi w tle bo próbowałem tego też na czystym systemie i to samo!!!max ma 0.9!!!ale jak pierwszy raz próbowałem coś robić CCE to było coś koło 2.0 ale teraz już nie da rady!!:-( |
Cytat:
Pozdrawiam... Majkel :) |
@ufil123
mam ten sam problem, tez na poczatku mialem kolo 2.0, teraz nie przekracza mi 0.8. Moze nie powinienem nazywac tego problemem bo mialem tez tak, ze nie chodzilo wcale, w sumie jak sie robi przy wyskokim bitracie CBR z formatu DV to i tak jest tylko jedno przejscie, wiec da sie przezyc te pare godzin. Tez bylem zdziwiony, dlaczego nagle mam grubo ponizej 1.0 ale nic nie wymyslilem. Moze ktos cos podpowie? pzdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |