![]() |
CDText+teac
Mam nagrywarke TEAC CD-w552e posiada ona CDtext i jak probuje nagrac płyte audio z CDtextem (nero 6.1.13 CDRwin 3.9F) to nic to nie daje Jesli włoze płyte do wieży to nie wyswietla utworów nawet jak płyte odtwarzam w CDROMie to winamp nie uaktualnia sobie nazw i wszytskie sa unkonown tracki. i Co ja mam z tym zrobic??? Specjalnie sprawdzałem czy wszytsko dobrze robie w FAQ no i nie ma CDtextu nawet według FAQ.
|
Zobacz czy pojawi się CD-Text w programie Jetaudio.
|
Nie pojawia sie wogole tylko trzeba samemu wpisywac a chyba nie o to chodzi!!
|
Przestaw się na Feurio, nie będziesz miał problemów z CD-Text`em
|
Weź włóż płytę co nagrywarki, a potem dopal NERO i wybierz Dodatki > Zapisz ścieżek > wybierz napęd. Jeżeli NERO pokaże utworki z nazwami, czyli płyta została dobrze wypalona, a jeśli nie - to coś jest nie tak. :)
|
HMM Feurio tez nie nagrywa mi cdtextu!!! Cholera czy moze to byc wina nagrywarki??
|
A zaznaczyłeś opcja, aby nagrywał cd-text, bo wpisane nazw utworków nic jeszcze nie daje.
|
Eh tez pytanie oczywiscie ze tak no ale xdtextu nie nagrało!!
|
Z reguly klopoty z cdtextem leza po stronie czytnika, np winamp nie czyta, a twoja wieza na pewno czyta cdtext? Z odtwarzaczy na kompa czyta go np Jetaudio (jak juz Maciej napisal), ale chyba musi w opcjach miec zaznaczony odczyt cdtextu, wiec sprawdz to.
Nie piszesz czy nero widzi tytuly utworow. No i mam nadzieje ze plyte audio nagrales w trybie DAO ewent DAO/96? Dzisiejsze nagrywarki wszystkie nagrywaja cdtext, no chyba ze twoja jest zwalona ale pewnie objawialo by sie to nie tylko tym. |
na kompie z odczytem cdtextu spokojnie sobie radza rowniez cdex i eac
winamp tego nie robi w ogole a wiec sprawdz w cdex albo w eac czy na plyte faktycznie nagrales cdtext |
HMm Cdex i nero i wszytsko pokazuje nazwe utworu jako audio track wiec nie nagrał sie cdtext i oczywiscie nagrywalem w trybie DAO. NIc nie ma zadnego cdtextu. Nagrywarka jest prawie nowa 7 mies temu kupiona i nagrałem na niej ok 80 płyt w sumie wiec nie duzo!!
|
zeby nagrac cd text nie wystarczy nagrywac w dao, cd text to osoba opcja, ktora trzeba wlaczyc (w Nero zakl. AudioCD)
|
Eh nie bierzcie mnie za takiego idiote ktory nie potrafi zaznaczyc CD-text aa i jakby ktos siew jeszcze pytał to opis płyty wpisałem !!!
|
no to zmien moze Nero na 5.5.10.56
aha, nie pamietam czy cdex automatycznie czyta cd text, chyba trzeba recznie mu to nakazac ;) |
A czym to sie rozni?? Mam teraz 6.0.1.13 !!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43. |