![]() |
Problem z divx'ami
Zanim zostane zbluzgany ze czemu taki watek wyrzucam na DVD/VCD Forum prosze o przeczytanie tresci :)
Otoz podlaczylem nagrywarke DVD (LiteOn LDW-851S), przy okazji zainstalowalem jakies tam programiki (DVD Decrypter, DVD Shrink) i chyba nic wiecej.. No jeszcze jakis program do drukowania etykiet cd (MediaFACE). I tu sie pojawil problem, nagle DIVX'y przestaly chodzic, nie wiem dokladnie czy to wina nagrywarki bo dzien pozniej sie zorientowalem o tym. Czy ktos mial taki przypadek juz wczesniej ? Oczywiscie kodeki odinstalowywalem sciagalem nowe etc itp itd :D i nadal nic :( pozdrawiam P.S. To jak to jest lepsze sa + czy - do kopii filmow DVD ? :) |
Cytat:
|
Nic nie dziala.
Kodeki jakis pack (FFdshow), ale wywalilem go i sciagnelem divx z www.divx.com tez nie dziala :(, NimoPack tez nie dziala ;/ Myslalem ze moze jakis wirus, ale skanery (lacznie ze skanerem Online aktualna baza danych..) nic nie wykrywaja. Otwieram film przykladowo BestPLAYEREM i widze 'zamkniety' a plik/wlasciwosci o dziwo wogole okienko sie nie pojawia ??? Media Player pisze ze format nie jest obslugiwany... |
Pewnie masz niezły bałagan w systemie (czyszczenie/format by sie przydał), poza tym do odtwarzania filmów mpeg-4 plecam własnie ffdshow (+AC3filter dla audio) i NIC więcej - powinno chodzic wszystko.
|
Ok juz wiem niby w czym problem, NIE mam pojecia jak to naprawic :(
Otoz mialem program avi splitter ktory chcialem wywalic z kompa i z rejestru by na nowo korzystac z 30 dniowej wersji ;) wiec w rejestrze wywalilem wszystkie klucze i wartosci zawierajace avi splitter.. To bedzie pewnie to ;( Bo jak sobie przypomne to tam byl i mpeg splitter itp... a ja wywalalem bezlitosnie F3 (znajdz) / wywal ;P Jest jakas deska ratunku na to ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:24. |