![]() |
zrób paczkę rarem i do śmieci.u mnie pomogło.
|
Miałam ten sam problem z plikami .avi. Zadziałało dopiero to:
Manu Start > Uruchom regedit.exe i kliknij OK. Potem musisz dostać się do klucza InProcServer32: HKEY_LOCAL_MACHINE >SOFTWARE >Classes > CLSID > {87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}> InProcServer32 Następnie kliknij na "InProcServer32" prawym przyciskiem myszy i go wykasuj. Zrestartuj komputer i wykasuj plik =) To działa! He he :) Co za wybawienie :) Skopany ten XP... :/ |
*Vojtas* twój sposób też pewnie by się sprawdził i można by zrozumieć o co chodzi
ale jak zacząłem czytać ten art. to od razu mi sie odechciało ;) rozumieć dzięki |
znalazłem najłatwiejszy sposób ;D
TRYB AWARYJNY ale tylko Z WIERSZEM POLECEŃ i na koncie ADMINISTRATOR włączyłem tak kompa, wszedłem na konto administrator następnie pojawiła się linia komend wszedl na pulpit urzytkownika X i skasowałęm dziada Co ciekawe wcześniej jeszcze zrobił kopie pliku ghost.exe i jej też nie dał osię usunąć a drugo ciekawostka o jak chciałem przegrać tego execa na dyskietkę wyświetlało komunikat jakiś, że jest on z czymś powiązany itd itp nie pamiętam dokłądnie dzięki wszyskim za pomysły |
@Kubugangsta te wpisy w rejestrze juz chyba są i wydaje mi się że powinny być usunięte a nie utworzone. Ale mogę się mylić bo sam mam Win2k
;) |
Cytat:
|
Utwórz plik o rozrzerzeniu reg, np x.reg i wpisz w niego następujący tekst (to rozwiąże problemy z usówaniem plików avi,asf,mp3,wav,wma,wmv, lecz chyba nie pomoże z plikiem exe):
Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shel lex\PropertyHandler] @="{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}" [-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.asf\shel lex\PropertyHandler] @="{40C3D757-D6E4-4b49-BB41-0E5BBEA28817}" [-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.mp3\shel lex\PropertyHandler] @="{875CB1A1-0F29-45de-A1AE-CFB4950D0B78}" [-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.wav\shel lex\PropertyHandler] @="{E4B29F9D-D390-480b-92FD-7DDB47101D71}" [-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.wma\shel lex\PropertyHandler] @="{875CB1A1-0F29-45de-A1AE-CFB4950D0B78}" [-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.wmv\shel lex\PropertyHandler] @="{40C3D757-D6E4-4b49-BB41-0E5BBEA28817}" |
@LeWaP jeżeli twój system plików to NTFS to zachęcam do przeczytania tego artykułu: Nie można usunąć pliku lub folderu
Pozdro. |
Ale w pierwszym poście było też o avikach ;)
do exe może też zadzziała ... spróbuj |
@MacGyver, to nie avi tylko exe
ja czytam jak siedzą na "tronie" |
Więc tak ... jeżeli chodzi o AVI
pewnie masz uaktywnioną funkcję podglądu plików avi: 1) zaznacz plik i poczekaj chwilkę (5sec) i DEL or 2) zaznacz plik i Własciwości, OK, DEL Jeżeli nie pomogło to napiszę jaką wartość klucza w Rejestrze trzeba usunąc Czyta ktoś jeszcze CHIPa ;) |
daj zeby ukryl ikony pulpitu i a potem zeby je znowu pokazal -> mi takie cos pomoglo :P
|
1. zmień nazwę na inną i del nowonazwanego bydlaka
2.uzyj może np dosnavigatora lub jakiegoś jego potomka /dn32 lub necro/ 3. a może tak na chwilę antyvira przyblokować? pozdro |
to nie jest takie proste
z konsoli odzyskiwania nie moge wejsc do documents and settings ;( mam ustawione kasowanie tylko na del i bez żadnych koszy czy zapytań czy sakoswać mam nav 2004 |
Można jeszcze spróbować skasować ten plik Windows lub Total Commander'em...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |