Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   kolejny problem z Lite-On LTR 52327S ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kolejny-problem-lite-ltr-52327s-33903/)

djpenny 17.04.2004 12:46

kolejny problem z Lite-On LTR 52327S ??

Witam jestem tu nowy i mam kolejne pytanko zwiazane wlasnie z Lite-On LTR 52327S.
Kupilem ja 3 dni temu bo poprzedni LiteOn padl :'( ale z nowa mam dziwny problem. Firmware zapodalem - plik sie zwie QS0E57.exe a w programie widzi go jako QS57.
Nagrywara nagrywa mi CD-R bez problemu a jezeli chodzi o CD-RW(rozne) to jezeli nagrywam 12x jest wszystko OK a jezeli 8x lub 10x to plytka jest nie do odczytania tzn czyta ja ale za chwile sie wysypuje na innych CD-romkach (takze przy weryfikacji na nagrywarce).
W czym moze tkwic problem moze jakas inna wersja firmwaru ktora by mi pomogla, prosze o pomoc mam dosyc lazenia po serwisach :smutny: z gory dzieki za odpowiedz

Y@nkee_PL 17.04.2004 14:05

a jakiej marki sa te RW?

djpenny 17.04.2004 14:36

2xEMTEC'a jedna Akoss'a i 2 Xidex'a ale wczesniej nie bylo z nimi problemow :'( chyba mam pecha

tak kasowanie w trybie pelnym takze nie pomoglo, ale dziwne zeby w taki sposob nagrywara byla skopana hmmm....

kodziu 17.04.2004 14:46

A próbowałeś full kasowanie zamiast samego TOCa a potem dopiero cośnagrać??

djpenny 18.04.2004 23:18

acha i jeszcze jedno jest jakis sposob zeby nagrywara podczas nagrywania nie zabierala calej dostepnej pamieci RAM :zeby:

CIAPEK 19.04.2004 06:24

kolejny problem? Kolejny problem z tym modelem Litka :), a ich u nas dostatek, może coś wyszukasz w archiwalnych tematach.

A co do pamięci Ram i jej zabierania to głównie to zależy od komputera, ale także od tego czy masz włączone DMA napędów.

DimSim 20.04.2004 08:02

eh tak sobie czytam i czytam o tych problemach z litkiem i pisuje bardzo malo na forum ale cos kcem napisac.
tu nie chodzi o kolejny problem z tą nagrywarką ... tylko o zle podłączenie, skonfigurowanie, nie umiejetnosc radzenia sobie z nagrywaniem, konfigurowaniem itp. ja nie mam z nia (nimi bo mam dwie) zadnych...... ZADNYCH problemow i wszystko lata jak trzeba. poczytajcie sobie forum zanim zadacie pytanie, pelno tego, pisze sie naokrągło zeby korzystac z "SZUKAJ" i wogole. wiekszosc z tych uzytkownikow nie ma pojecia z nagrywaniem i wszystko chcą na rece zeby podac, narzekaja i klucą sie o ten konkretny model a wcale tak nie jest.
jak sie znasz i kumasz baze to nie bedziesz narzekac i nie bedzie takich wlasnie postow odnosnie tej rw.
kup, poczytaj, ... kup dobre cdrw, nie nagrywaj na wariata i na siłe, kazdy sprzet potrzebuje dotrzeć sie zeby dzialal cacy, kazda nagrywarka jest na swoj sposob dobra ale cenowo rożnią sie choć troche.
zadaj sobie pytanie do czego ci ona bedzie potrzebna, ile bedziesz nagrywac i co nagrywał - kopiował, jakie masz wymagania w stosunku do niej itd.
ja napisze jeszcze raz ze osobiscie polecam liteona i jak sie ktos nie zgadza to trudno, kazdy chwali swoje. jak pisalem wyzej nie ma z nia zadnych problemow, chyba ze trafiles na jakąś lipe spod lady albo miales pecha po prostu. ja tak nie mialem i chwale mocno owy sprzęt.
to wszystko co kcialem napisac. moze troche chaotycznie ale jest. kamien spadl mi z serca.
pozdrawiam i milego uzytkowania!!!
:spoko:

djpenny 20.04.2004 13:21

Cytat:

Napisany przez DimSim
tu nie chodzi o kolejny problem z tą nagrywarką ... tylko o zle podłączenie, skonfigurowanie, nie umiejetnosc radzenia sobie z nagrywaniem, konfigurowaniem itp. wiekszosc z tych uzytkownikow nie ma pojecia z nagrywaniem i wszystko chcą na rece zeby podac, narzekaja i klucą sie o ten konkretny model a wcale tak nie jest.
jak sie znasz i kumasz baze to nie bedziesz narzekac i nie bedzie takich wlasnie postow odnosnie tej rw.
kup, poczytaj, ... kup dobre cdrw, nie nagrywaj na wariata i na siłe, kazdy sprzet potrzebuje dotrzeć sie zeby dzialal cacy, kazda nagrywarka jest na swoj sposob dobra ale cenowo rożnią sie choć troche.

sprostowanie do tych steku bzdur i bzureczek mialem juz 6 nagrywarek od momentu kiedy tylko sie pojawily na rynku i to nie dlatego ze byly wadliwe tylko czesto zmieniam na nowe modele i z zadnym nie bylo problemow to po pierwsze po drugie rzygam konfigurowaniem nagrywarki ktora jest fizycznie uszkodzona !! po trzecie nie rozumiem stwierdzenia nie "radzenie sobie z nagrywaniem" chlopie gdzie ty zyjesz teraz nawet 8 letnie dziecko potrafi nagrac plyte ogladaj troche reklam a ja nie mam czasu na zbedne zabawy z konfiguracja nagrywarki za 160 zl po czwarte "jak sie nie znasz" trudno zebym sie nie znal skoro jestem przyszlym informatykiem a po piate DOSTALEM NOWA NAGRYWARKE ^_^ .
Pozdrawiam acha i jeszcze jedno nikt nie jest alfa i omega (chyba) :jupi:

DimSim 20.04.2004 18:48

Cytat:

jestem przyszlym informatykiem a po piate DOSTALEM NOWA NAGRYWARKE ^_^ .
chwalisz sie czy zalisz?
ja jestem informatykiem a nawet z dyplomem (wcale sie nie chwale) i co mi zrobisz

i po co zabierasz sie do zmiany biosa jak wszystko (pewnie) dzialalo?
a jesli juz to zrobiles to zmien z powrotem i nie płacz panie informatyku..... przyszly

Legam 20.04.2004 19:36

Cytat:

Napisany przez djpenny
acha i jeszcze jedno jest jakis sposob zeby nagrywara podczas nagrywania nie zabierala calej dostepnej pamieci RAM :zeby:

Informatykiem to rzeczywiście dopiero będziesz.
Nagrywarka nie nagrywa sama, tylko za pomocą jakiegoś programu i nie ma nic do pamięci systemowej.
Jak znam życie kaszani ci jakiś antywirus.

Gdybyś poszukał to byś to znalazł, bo było już 101 razy wałkowane.

djpenny 20.04.2004 21:10

ok a wiec tak:
- "i po co zabierasz sie do zmiany biosa jak wszystko (pewnie) dzialalo?" - z polecenia wlascicela w sklepie ktory chroniac sie przed mozliwoscia wymiany rozdaje takie rady-sam bym to olal,
- "Nagrywarka nie nagrywa sama, tylko za pomocą jakiegoś programu i nie ma nic do pamięci systemowej." - czepiasz sie slówek nie bardzo rozumiem jak mogles uwierzyc w ta przenosnie i sprostowac :ok: Problem u mnie tkwil w nagrywarce ktora byla uszkodzona i dziwnym trafem zabierala mi cala dostepna pamiec i TO MNIE DZIWILO teraz mam nowa i nie ma problemu
- nie chwale sie tym ze jestem informatykiem bardziej programista niz sprzetowcem i nie alfa i omega JAK JUZ WSPOMINALEM bo kazdy sie myli i moze czegos nie wiedziec po to sa fora, bo inaczej wszyscy mieliby zatrudnienie w dolinie krzemowej i dziwie sie ze niektorzy JESZCZE nie maja?
- hmm dyplom informatyka ale wazne na jakiej uczelni :zeby:
Pozdrawiam

Bartez 20.04.2004 21:17

skonczcie z wycieczkami osobistymi, bo zamkne temat

jaki byl oryginalny bios w tej nagrywarce?

DimSim 20.04.2004 22:10

ale nagrywarka nowa jest, right? :>

djpenny 20.04.2004 22:15

dokladnie mam juz nowa nagrywarke sorki chlopaki za zamieszanie temat mozna zamknac :zeby:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:47.