![]() |
jak nagrać film? co zrobić z DVD2DVD-R skoro pokazuje mało miejsca!!
pomocy ja chce nagrać tak± płytkę i jestem przy programie DVD2DVD-R i jak klikam GO pokazuje mi że mam za mało miejsca mimo że płytka ma tylko 5GB a ja mam na dysku 12GB!!
co robić?? ile potrzeba miejsca? jak mam przegrać film zakodowany?? czy da sie to przegrać jakim¶ jednym programem?? |
Cytat:
Cytat:
No i pamietaj ze na forum istnieje opcja szukaj ;). mjq |
dzięki za te wadomosci
|
a tak z innej beczki co zrobić żeby XP pokazywał prawdziwe wolne miejsce na dysku bo jak wykasuje przegranapłytkę DVD i tak pokazuje mi te samo wolne miejsce tak jakbym nic nie wykasował co mam zrobic przez to nie mogę nagrać następnego filmu!!
próbowałem juz scandisku i nortona dysk doctor i nie pomaga!! |
Moze trzeba uzyc "Oproznij kosz"...?
|
bez przesady kosza wogóle nie mam scandisk i norton nie pomagaja zamiast 25GB zajetych na partycji mam pokazane ze zajmuje 40GB szukuje mnie XP na jakie¶ 15GB!!
|
Jak uzywasz Norton'a Int.Sec. to zdaje sie ze on ma swoj dodatkowy kosz (Norton Protected Files). A tak apropos - wylaczony masz kosz czy tylko nie masz ikony na pulpicie? A jeszcze mozna wyl. zapisywanie sesji (potrzebne np. do startu ostatnio dobry boot...) czy jakos tak na dysku. Bo 15GB na 40GB dsku to sporo.
|
kosz wyłaczony ikonka sobie jest
nie wytrzymałem z nim i go formatowałem!! |
Cytat:
DVD2DVD-R dziala tak: -najpierw rozdziela audio i video, czyli zapisuje obraz do jednego pliku (*.d2v o ile dobrze pamietam) oraz wszystkie sciezki dzwiekowe do plikow *.ac3 przy czym powiela do tego zaznaczone prze Ciebie sciezki... wiec dla przcietnego filmu to bedzie ok 6-7GB video + 2 sciezki po 450MB (5.1) czyli 1.6GB na poczatek :) -potem koduje CCE i powstaje plik ok 3,6GB -nastepnie tworzy pliki VOB oraz IFO a to kolejne 4.3GB To razem daje ok 16GB a jeszcze opcjoalnie moze utworzyc ISO plyty ale to kolejne 4.3GB :) Jednak na start potrzebuje ok 15-16GB :) Pozdrawiam... Majkel :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |