Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Inteligo vs mBANK (https://forum.cdrinfo.pl/f5/inteligo-vs-mbank-33966/)

frog 19.04.2004 02:12

Inteligo vs mBANK

Drodzy ziomale doradzcie w którym banku najlepiej zalozyc konto internetowe ? Wazne zeby przelewy szybko i tanio dochodzily, tanie stale zlecenia i zebym mogl placic karta z takiego konta w sklepach internetowych (bo obecnie moja zwykla Visa Electron ze zwyklego RORa nie moge) czy na aukcjach bo po to glownie je zakladam. Fajnie jakby bylo powiadamianie o zmianie salda na rachunku przez sms.
Slyszalem ze w mBANKU mozna wyplacac w bankomatach EURONET bez prowizji. To duzy plusik. Jakies inne plusy i minusy mBANKU lub Inteligo ?

CIAPEK 19.04.2004 06:15

hej Froger! ;)
Ja od kilku latek siedzie w mBanku i polecam bo nie mam praktyczne żadnych zastrzeżeń a jeśli mam szybko je rozwiązuje przez internet albo z konsulatantem przez telefon.
No i to konto za free to się liczy.

A co do bankomatów? To jeszcze bardziej Cie powalę ;)... od niedawna bezprowizyjnie możemy także pobierać z bankomatów WBK! Od siebie z domku mam 5 minut do jednego bankomatu a do drugiego 10 min. a w centrum niemal na każdym kroku... jeszcze tylko na pieniążki czekam hehe ;)

Ciekawi mnie też ta sprawa z poinformowaniem smsem o zmianie salda! Nic o tym nie wiem, ale chciałbym się dowiedzieć bo to by była fajna opcja. Może inni wiedzą?
pzdr

woitas 19.04.2004 06:42

mam konto w inteligo i jestem zadowolony.
można wypłacać oraz wpłacać w pacówkach pko bp a także w bankomatach w/w banku.
mbank jest o tyle dobry, że nie ma tam tak naprawdę weryfikacji danych.

pawelblu 19.04.2004 13:22

Mam konto w mBanku i VW Banku. IMO VW bank jest lepszy i tanszy - bezprowizyjna wyplata z KAZDEGO bankonatu jezeli wyplacasz 400 zl. lub wiecej. W przeciwnym wypadku placisz tylko 1,5 zl. (za wyplate 500 zl. z obego bankomatu mBank poiczyl mi 15 zl :( ).
Oprocz tego dostajesz poczta co miesiac wydruk stanu konta i przeprowadzonych operacji (oczywiscie za darmo).
Dostajesz za darmo tokena a nie tak jak w mBanku listy z haslami.
Oprocz tego przelewy sa CALKOWICIE ZA DARMO.

Poki co jeszcze nie mialem zadnych obciazen ze strony banku. Ale gdyby sie pojawily to bylyby duzo bardziej uzasadnione niz te w mBanku (choc VW Bank mowi ze narazie nie planuje ...)

pirat 19.04.2004 22:26

Zdecydowanie mBank

frog 19.04.2004 23:41

A czy mBANK daje jakas karte czy cos ktora mozna placic w sklepach internetowych ??? No i jakie sa oplaty miesieczne ? Wiem ze cos sie placi za KARTE czy cos takiego ??

Ormianin 20.04.2004 08:18

mBANK nie daje e-karty za ktora mozna placic w sklepach internetowych trzeba sobie ja dokupic, Inteligo pod tym wzgledem jest lepsze....
oplaty miesieczne: najdrozsze jest inteligo (jesli ma ponizej 99 zl na koncie placisz miesiecznie 4,99 zl i za karte mies. 1 zł , przelewy kosztuja 1 zl) potem mbank (tutaj tylko przelewy kosztuja 0,50), VW Bank - jest najtanszy, nie ma zadnych oplat

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:01.