![]() |
Problem!! Co Zrobic ??!! :(
Witam, mam problem z wypalaniem CD-R, kazda CD miedzy 10% a 17% zwalnia do 20x i tak wypala juz do konca. Testowalem wiele CD (takze markowych jak Verbatim), najpierw na wypalarce LG GCE 8420B przerobionej na GCE 8520B ;) a teras mam ASUS 5232AS i jest tak samo. Nie wiem juz co zrobic, reinstalowalem system, stery od chipa sa ok, transfer z HDD oraz z CD tez jest OK, DMA wlaczone. Moj komp to MB: ASUS A7V8X-X, 512 DDR (333MHz), Athlon XP+ (1,67 GHz), GF FX 5200, i jeszcze kilka rzeczy ale to juz chyba nie ma znaczenia. CD-RW o dziwo wypala z ustawiona predkoscia. Bardzo dziekuje za pomoc, pozdrawiam :)
|
Podczas wypalania krążków wyłącz antywirus/y.
Weź sprawdź na innym kablu IDE, najlepiej jak podepniesz kabelm 40 żyłowym nie dłuższym niż 40 cm. Podepnij nagrywarkę na kanale Secondary jako Master. |
Nie mam zadnych antyvirusow (jest instalniety Norton inet Security 2003 oraz System Works 2004), CD-RW jest podlaczona nowym kabelkiem 80 zylowym, jest takze na Secondary Master.
|
A zobacz na kablu 40 żyłowym.
|
W nortinie internet securiy jest antywirus chyba ze go nie wybrałeś podczas instalacji.
Zobacz sobie, powinieneś go mieć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
aspi wgrane. Jaki dysk - on jest najważniejszy, a nie procek. Zrób defregmentację, ale nie tym szitowskim z M$. Polecam diskeeper
|
no i dziala teras. uwaga ciekawostka biologiczna, oddalem kompa do servisu i sie okazalo ze procek jest przypalony. Kochane AMD. Na nowiutkim nie ma zadnego problemu juz :) Posdrawaim :) :jupi:
|
LOL dziwne. Na to bym nie wpadł. A tego procka testowałeś prime'm?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:21. |