![]() |
problem z DivX'ami
Witam
Koleżanka mojej siostry ma drobry problem tj. posiada kompa: celeron 533MHz, 192MB RAM, nVidia TNT2 Model64, kartę muzyczną itd... i chciałaby na nim ogladać filmy, ale one odmawiają współpracy (zacinają się), o co chodzi??? czytałem że na słabszym sprzecie filmy chodzą??? PS Ma DirectaX 6.1 i dość stary sterownik do karty graficznej. :help: :help: |
Celki tak mają. Mam bardzo podobną konfiguracje u kolegi i się filmy tną. A na P III chyba 466 MHZ bajeczka :D
FFdshow, AC3 i Direct Swow Pack i masz luzik. Niech zainstaluje DirectX 9.0b I stery www.nvidia.com |
malo ramu???
|
obowiazkowo
Direct`a na nowszego 8.1 albo 9 (Co nie ma znaczenia w rivie) malo ramu? co ty...ja na tyle ramu w gierki czaskalem...na starym kompie...128 juz poogladasz. I kodeki.. ffdshow, nimo |
powtórzę słowa SIDa... "żadnych kodek paków". Miałem i mam nadal starego kompa czyli celka 433, 192 ramu, windexp, twardy 20 gb, rivke tnt2 m64 i wszystko śmiagało jak ta lala. A zawsze instaluje ffdshow, xvid, ac3, divix_filters i praktycznie tyle i wszystko śmiga :) A po co direct to oglądania filmów !? co prawda jak ona ma xp to od razu ma directa w wersji 8.0 lub 8.1 [nie wiem dokładnie]. Ale jak ma 98 winde to direct 8 wystarczy w zupełności :)
|
ffdshow i to by było tyle :)
ps. ffdshow zawiera w sobie filtry ac3, xvid, divx3,4,5 i... (prawie) wszystko co potrzebne do OGLĄDANIA ps2. dx8.1 (9.0b raczej ci sie nie przyda), detonatory 29.40 polecam - możesz potestować wyższe... |
w sumie jak już się tak upierać to można by zainstalować ffdshow, koniecznie ac3, oraz filtry divx. Mi nie odpowiada to, że ffdshow ma w sobie ac3. Wolę zainstalować je oddzielnie. Co do driverów to poleciłbym 30.82 :)
|
calkiem milo wychodzi tez DivX 5.1 (koniecznie ta wersja!) + XviD + AC3
jak na razie jeszcze mnie ta kombinacja nie zawiodla na takim sprzecie bez najmniejszego problemu filmy musza chodzic, wiec to tylko kwestia konfiguracji/sterow,proponuje tak jak KarolluZ pozostac przy starych sterach i wgrac nowy dx |
Jak ktos jeszcze na zauwazyl :P to na cdrinfo.pl jest artykul o konfiguracji kodekow na wolniejsze kompy. Dzieki niemu nawet na celku 300MHz z 160MB RAM filmy chodza plynnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
OK spróbóję zainstalować jej te packi, DivXy i direct X9
Dzięki za pomoc |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:38. |