Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z odtwarzaniem nagranych p³ytekDVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-odtwarzaniem-nagranych-plytekdvd-33998/)

sly88 19.04.2004 21:31

Problem z odtwarzaniem nagranych p³ytekDVD

Witam wszystkich mam problem nagra³em sobie p³ytki i do mniej wiêcej 1 godziny filmu jest wszystko oki po up³ywie godziny mo¿e troszke wiêcej zaczynaj± siê ci±æ :'( nie wiem co jest grane mo¿e co¶ z p³ytkami a mo¿e z nagrywark±

Ufil123 19.04.2004 21:34

raczej to pierwsze!!!!!!!!!
Napisz cos wiecej : na czym nagrywsz i na jakich plytkach ?????????
Na forum jest dosc tego typu tematow POSZUKAJ!!!!

POZDRAWIAM

sly88 19.04.2004 21:46

nie wiem dok³adnie jaki model ale Liteon a p³ytki to Media Store kupione za 5 zitków w Vobisie
Pozdrawiam!!!!!

mapek 19.04.2004 21:48

te plytki nie nadaja sie do filmow tez keidys kupilem nawet na kompioe sie zacinaly totalny syf nagrywam na esperanzach

Ufil123 20.04.2004 17:56

ja polecam AXE AZO s± spod verbatima - naprawde pal± siê super i nagrywaj± siê bezb³êdnie :-) idealne do filmów (ok 4z³/szt. na gie³dzie ,a w sklepie ok 5z³ w slim/szt.)

artifact 20.04.2004 18:08

Hmm ja kupi³em kilka p³ytek Media Store na wypróbowanie i mój stacjonarny odtwarzacz, który nigdy nie przeczyta³ ¿adnej przegrywanej p³ytki radzi sobie znakomicie.
Faktycznie od czasu do czasu robi z klatek pixelozê albo siê przytnie na pó³ sekundy ale nie jest to a¿ tak denerwuj±ce, ¿eby kupowaæ nowy sprzêt. Dzieje siê tak chyba bez ró¿nicy na jakich p³ytkach odtwarzam.

Esiek 20.04.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez sly88
Witam wszystkich mam problem nagra³em sobie p³ytki i do mniej wiêcej 1 godziny filmu jest wszystko oki po up³ywie godziny mo¿e troszke wiêcej zaczynaj± siê ci±æ :'( nie wiem co jest grane mo¿e co¶ z p³ytkami a mo¿e z nagrywark±

To mi wtygl±da na typowy syndrom liteona. Nic tylko nagrywac na drozszych dvd'kach

artifact 21.04.2004 00:13

A powiedz jeszcze czy to zale¿y od czasu odgrywania filmu, czy mo¿e w³a¶nie na p³ycie w miejscu gdzie mija ta godzina co¶ jest zwalone. Inaczej - czy jak pu¶cisz film od po³owy to zacznie siê chrzaniæ pod koniec czy mo¿e od razu ?

kotlet 21.04.2004 10:08

thomson dth 220 e

czy jest kto¶ mo¿e posiadaczem jak ja dvd firmy THOMSON DTH220E i uda³o mu siê odtworzyæ nagran± p³ytkê bez problemu to bardzo bym prosi³ o opis jak to zrobi³.Mam co prawda kilka p³ytek TDK z nagranymi filmami- wszystkie na SHRINKU i jedne z nich czyta elegancko a innych wogóle nie widzi.Co jest tego przyczyn±?Czy mo¿e trzeba co¶ zrobiæ z tym sprzêtem ¿eby w koñcu wszystko widzia³? odpowiedzi równie¿ na maila kotlet@retsat1.com.pl

sly88 21.04.2004 10:41

napisane prez Artifact Hmm ja kupi³em kilka p³ytek Media Store na wypróbowanie i mój stacjonarny odtwarzacz, który nigdy nie przeczyta³ ¿adnej przegrywanej p³ytki radzi sobie znakomicie.
Faktycznie od czasu do czasu robi z klatek pixelozê albo siê przytnie na pó³ sekundy ale nie jest to a¿ tak denerwuj±ce, ¿eby kupowaæ nowy sprzêt. Dzieje siê tak chyba bez ró¿nicy na jakich p³ytkach odtwarzam.

Wydaje mi siê ¿e mój problem tkwi tak jak koledzy pisz± w p³ytkach bo mniej wiêcej taki sam problem mia³em ze zwyk³ymi p³ytkami cd-rw pare razy nagrane i nie czyta ich ¿aden cd-rom

sly88 21.04.2004 10:46

A by³y to te¿ p³ytki firmy media store
I na pewno nie jest to wina sprzêtu tylko dziwi mnie to czemu nie na pocz±dku filmu tylko pod koniec i to mniej wiêcej w tym samym czasie
By³em wczoraj u dwóch kumpli czy u nich jest to samo posiadaj± jeden Yamache nr. nie znam a drugi dvd Sony i unich te p³ytki wogóle nie start³y ani jedna by³em w szoku
U mnie wskakuj± bez problemu startuj± od razu tylko ten koniec mnie dra¿ni
Pozdrawiam!!!!!

artifact 21.04.2004 10:52

Hmmm to mo¿e wina Twojej nagrywarki (skoro jako jedyna czyta to co zapisa³a) ?

sly88 21.04.2004 11:11

Nie chodzi mi o nagrywarke tylko o moje stacjonarne DVD a posiadam Philipsa 951

artifact 21.04.2004 11:25

Aaa co¶ siê nie wyspa³em i pomyli³em wszystko :)
To wal do sklepu i kup TDK i jakiego¶ Verbatima. Troszkê wy³o¿ysz ale bêdziesz wiedzia³ na czym stoisz.

sly88 21.04.2004 12:57

TTak w³a¶nie chce zrobiæ nie kupieju¿ ¿adnego takiego badziewia z 5 z³
kupie Verbatimki i bêdzie wszystko gra³o
Ale dziwi mnie to ¿e na takim sprzêcie jak Sony nawet te p³ytki nie start³y
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14.