![]() |
Cytat:
Komputer z systemem Windows Xp łącząc się z drugim komputerem wyposażonym w taki sam system w pierwszej kolejności sprawdza czy nie ma jakichś zadań do wykonania - czasami może mu to zająć nawet kilkadziesiąt sekund. Żeby to wyłączyć trzeba w rejestrze usunąć klucz o nazwie {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} z gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace I wykonać restart. Zalecam wykonanie kopii zapasowej tej gałęzi (tak na wszelki wypadek). Pozdr.:) |
Nawet pomogło... dzięki MacGyver... jednak kiedyśpo zainstalowaniu XP wszystko śmigało jak ta lala. Bardzo dziwne... Penie znowu coś bawiłem się w zmienianiu gpedit.msc ;)
|
Cytat:
Chodzi o opóznienie w usłudze Browser, która jest używana do utrzymywania listy komputerów udostępniających zasoby w domenie lub grupie roboczej. W Twoim przypadku po minucie jest wszystko OK i to jest normalne. Podstawową zasadą jest, że nie powinienes czekać dłużej niż 24 minuty a zazwyczaj nie więcej niż 12 minut. Jeżelic ten czas chcesz skrócić ... a chcesz ;) ... t w oknie uruchom wpisz: \\nazwa_komputera_do_ktorego_chcesz_sie_podlaczyc\ SharedDocs (w przypadku nazwy domyślnej folderu Dokumenty udostepnione) Powinno pomóc ;) |
okey... sieć działa... wstyd mi się przyznać, ale zapomniałem na śmierć o zainstalowaniu protokołu IPX/SPX. No nawet najlepszemu sieto zdarza...
Ale teraz mam problem, bo gdy wchodzę na swojągrupęroboczą to dopiero po minucie pojawiają się komputery dostępne w sieci. Czy można to jakoś skrócić, bo mnie jużto denerwuje. |
dzięki Przemo za zapewnienia. Z adminem mam na pieńku, bo jako jedyny zgłaszam usterki związane z internetem, a kolesia poniosło raz i nawet mi dość wulgarnie odpisał na mejla. Ponadto uważa, że nie warto ze mnądyskutować, bo ja wiem lepiej :/. No ale skoro takie cymbały biorą się za oferowanie ludziom internetu to przepraszam...
|
to jest zle skonfigurowana samba na bank sam tak robilem to musi byc to adminowi znudzilo sie zamulanie sieci i zablokowal proste po co szukac dziury w calym
|
naprawiles to? Sproboj uaktywnic konto goscia w xp... :)
Start > Panel Sterowania > Narzedzia Administracyjne > Zarzadzanie komputerem > Uzytkownicy i grupy lokalne > Uzytkownicy. I po prawej gosc - dwuklilk na niego i ODZNACZ konto goscia jest wylaczone :) Powinno pomoc pozdro ;) |
Cytat:
:spie: :o |
Cytat:
|
Cytat:
memorando jakoś chaotycznie to napisałeś ;) |
Cytat:
|
|
Ilość załączników: 1
kolega zmienił sobie na Pacanowo [czyli nową nazwę grupy] i mam tak samo :(
|
...niech reszta zobie zmieni nazwę grupy roboczej na ta jaką ty wpisałeś ???
|
zrobiłem tak: właściwości mojego komputera => zakładka nazwa komputera => przycisk zmień. Zmieniłem nazwe grupy roboczej na inną niż standardowo grupa_robocza i jak wchodzę do otoczenia sieciowego i wybieram swojągrupe roboczą to mam to samo :( no powoli mnie to zaczyna denerwować :/
BTW... firewalla nigdy nie instalowałem bo nie obczajam go w ogóle..więc narazie nie chce się go dotykać |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32. |