Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Bład odczytu ? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/blad-odczytu-34024/)

mumis 20.04.2004 16:31

Bład odczytu ?

Witam

Kupiłem dzis nagrywarke Liteon 411S.
Własni probuje ja stestowac.
Zgrywam film z plyty DVD na dysk programem DVD Decrypter.
Co chwile w logu jest taki komunikat:

W 16:16:54 Sector 230431 - Pack Header Not Found (0x010822A0)

Co on oznacza ? Czyzby błedy odczytu ?

Z jaka sredni predkoscia powinien odbywac sie odczyt plyty w tym programie ?
Sprawdzam teraz na płycie DVD z filmem EMc2 (nowiutka plyta z gazety - w stacjonarnym DVD Sony nie ma najmniejszych problemow z odczytem).
Odczyt na tej plycie wynosi teraz kolo: Read Rate: 521 KB/s (0.4x).

A co dziwne naj odtwarzam jakis film to ma takie dziwne szatkowanie, i co chwile wystepuje pixelizacja.

Czy to cos z napędem czy raczej z systemem (win XP) albo komputerem (Duron 2000 MHz, HDD 80 GB 8mb cache)?

POzdrawiam i prosze o odpowiedz

LameNT 21.04.2004 00:15

Witam.
Też jestem użytkownikiem takiej nagrywarki i nie mam takich problemów mimo słabszego sprzętu(celeron1200,40GB,256ddr,ECS).Bios FSOJ.DVD Decrypter
żadnych kłopotów zarówno z płytami oryginalnymi jak i moimi +r,+rw.Proponuję
aktualizację biosu .Potem zobaczymy co dalej.Pozdrawiam JK

Mirek-1977 21.04.2004 00:40

Miałem 411S tylko miesiąc, później reklamacja i wymiana na 451S. Mój znajomy, który jest jakby moim cieniem (gdyby nie ja chyba by zginął w komputerowym światku, oczywiście siebie nie uważam za jakiegoś "gigabajta" ale z niego przydupas jakich mało ale mniejsza z tym) też kupił 411S. Jemu wytrzymała 5 miesięcy parę dni temu też do reklamacji poszedł czekamy na rezultat.

Życzę Tobie jak najwięcej radości z kożystania z tego sprzętu.

Ani 411S ani 451S w moim przypadku nie wykazały się jakimiś szczegulnymi walorami, miałem problemy z ripowaniem filmów, które z kolei szły bezproblemowo na zwykłym DVD-ROM LG szły jak burza.

Nie wiem czym to może być powodowane ale obiecałem sobie że ripów na Litku nie będzie. Tym zajmie się LG, a litek wypali. KROPKA.

Nie masz innego sprzętu do zripowania?
To co tu napisałem nie rozwiąże Twoich problemów ani nie doradzi rozwiązania. Chciałem się po prostu poużalać jak ty.
Jestem po paru piwach i może bzdury piszę ale muszę się jakoś wyładować. 411S to krowie łajno w moim odczuciu było. Zjadłem na nim może nie zęby ale język pogryzłem na pewno (przeklinając). Jest dostępny teraz model 451S co skusiło Cie żeby kupić 411S? Ja z nowszego modelu jestem duuuuuuuuuuużo bardziej zadowolony (ma poprawioną optykę - ponoć).

Życze zdrowia.

mumis 21.04.2004 15:32

A wiec sprawa wyglada tak.
Nagrywarka okazala sie nie sprawna.
Plyty CD czytala bez problemow iekszych.
A z plytami DVD praktycznie nie dawala se rady.
Sadze ze to wina po czesci poczty, a po czesci sprzedajacego ( bo kto przy zdrowych zmyslach wysylka tak delkiatny sprzet w zwyklej kopercie pompowanej.

Nagrywarke zwrocilem.

Dzieki za odpowiedzi.

Pozdrawiam i temat uwazam chyba za zamkniety.

pencaczek 26.07.2004 13:52

411 S to smieć jak LiteOn cały dla mnie a jeszcze więszą zagadką jest dla mnie firma PTR z Rzeszowa, która dała mi 3 niesprawny model. Płytki posiadaja błedy zapisu, i nie wiem już co mam z tym ścierwem robić,,, uważajcie na LiteOna ,,, ja przestrzegam o tym jako pierwszy, pół roku ciągnie się ta sprawa, i chyba będzie sąd! pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34.