Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Era nie działa(ła) w tej(tamtej) chwili (od godziny) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/era-nie-dziala-la-tej-tamtej-chwili-od-godziny-34033/)

memorando 09.05.2004 00:18

plus rullllez era tylko dobra:)

MaciejT 08.05.2004 02:07

Uwaga uwaga :)
Dnia 06-05-2004 przed poludniem zadzwonila mila Pani z Dzialu Reklamacji. Podczas krotkiej rozmowy dowiedzialem sie, ze moja reklamacja jest jak najbardziej sluszna i zostala rozpatrzona pozytywnie. Przyznano mi rabat w wysokosci 1/30 oplat z zeszlego miesiaca <zgodnie z regulaminem>, co stanowi jakies 5pln.

Kto chce 5pln - SKŁADAĆ REKLAMACJE!!! :D

memorando 21.04.2004 21:17

Cytat:

Napisany przez MaciejT
czyli kto jest winny podpisania tej umowy? ;)

powiem jak to jest mam rachunek na 1037 pani dzwoni po chamsku o 8 rano mówi cytuję:
Jak niewplaci pan 1000 zł kaucji na poczet przyszlej faktury rozłączamy telefon
napisalem do ery napisali w uzasadnionych przypadkach maja prawo tak robić ale kufa ja uważam że przypadek uzasadniony to taki który o czasie nieplaci faktur a ja kufa wszystkie bule w salonie ery i mam pokwitowania ale dla nich wyjasnienie że placę o czasie jest nic niewarte bo po prostu w uzasadnionych przypadkach maja prawo i koniec ale cholera dla mnie uzasadniony przypadek to taki kiedy:
a:\ abonent nieoplaca faktur
b:\ zalega erze

a ja nic im niezalegam wrrr
ja po prostu skladam sprawę w sądzie bo czuję sie jak zlodziej placąc faktury w terminie teraz mam placić abonament a fonu niekorzystać do 31 kwietnia czyli dnia zaplaty faktury?? teraz mam lepszą metodę na nich zaplacę im jutro i jutro skladam pozew o niewywiązywanie się z umowy i koniec na szczęście mam prawnika w domu i napisze mi pozew przeciwko nim:)

MacGyver 21.04.2004 21:00

Cytat:

Napisany przez MaciejT
...W Wigilie o godz 17 bylo tak samo...

... tak było ...
Dzwoniłem wtedy do Ery (ze stacjonarnego) żeby się dowiedziec o co chodzi - "w związku z przeciążeniem sieci padł cały system" ... pewnie ludzie dzwonili i wysyłali SMSy do bliskich, sam chciałem tak zrobić a tu lipa ... ale największego zonga miałem rano jak to wszysko naprawili - koleżanka otrzymała ok 40 SMSów odemnie (cały czas ta sama treśc, którą próbowałem jej wysłać) a mi przyszło ok 30 raportów na te SMSy do niej ... naszczęscie policzyli tylko za jednego SMSa :spoko:
Z Ery nie zrezygnuję nawet pomimo tych wpadek ... bo nawet najlepsszym sie to zdarza ;)

MaciejT 21.04.2004 20:33

Cytat:

Napisany przez memorando
bo podpisal;em taką umowę gdzioe literki byly tak male że ja po prostu umopwy nieprzczytalem a teraz daję im kasę i sprawa do sądu jestem ewidentnie zly na nichj

czyli kto jest winny podpisania tej umowy? ;)

memorando 21.04.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez Edwardo
piersze slysze zeby blokowali jak sie ma duze rachunki...tymbardziej jak sie wczesniej placilo... moze masz niefarta?
moj starszy tez placi niezle...nie blokuja mu telefonu ani nic, tylko dzwonia i przedstawiaja mu korzystnijsze oferty oraz daja promocje darmowych minut...

no wlasnie, tak to jest jak z komputerami, jednemu pasuje radek innemu nvidia, jednemu intel, drugiemu amd. wlasnie po to jest konkurencja zeby bylo w czym wybierac i zeby ceny z roku na rok byly tansze.

bo podpisal;em taką umowę gdzioe literki byly tak male że ja po prostu umopwy nieprzczytalem a teraz daję im kasę i sprawa do sądu jestem ewidentnie zly na nichj

Edwardo 21.04.2004 16:16

piersze slysze zeby blokowali jak sie ma duze rachunki...tymbardziej jak sie wczesniej placilo... moze masz niefarta?
moj starszy tez placi niezle...nie blokuja mu telefonu ani nic, tylko dzwonia i przedstawiaja mu korzystnijsze oferty oraz daja promocje darmowych minut...

no wlasnie, tak to jest jak z komputerami, jednemu pasuje radek innemu nvidia, jednemu intel, drugiemu amd. wlasnie po to jest konkurencja zeby bylo w czym wybierac i zeby ceny z roku na rok byly tansze.

memorando 21.04.2004 13:50

Powiem jaką mam ja jazdę z erą. Płacę regularnie faktury teraz mam rachunek na 1037 zeta, dzwoni niemiła Pani z informacją że dlatego że mam na 1037 zeta fakturę oni prewencyjnie zablokują telefonik. Wkur***ny zielony ze złości wysłałem faktury zapłacone w tym ostatnia na 420 zeta to pani po chamsku stwierdziła że i tak niewłączą telefonu. Zadałem pytanie czy jestem złodziejem bo mi się blokuje telefon przy takiej fakturze to od 2 dni nieodpowieszieli na maila. Więc teraz zabiegam o rozwiązanie umowy z winy operatora bo kufa jak placę to ma być czasem mam myśli aby dać sprawę do sądu i tyle bo takie traktowanie klienta płacącego faktury na czas zakrwawa na kpiny. Rozumiem gdybym niebulil wcale ale bulę i się rozłącza mi wychodzące z podtekstem że jestem pretndentem na zlodzieja bo mam taka fakturę doslownie śmieszne bo abonament muszę bulić a niemogę dzwonić mega lol

MaciejT 21.04.2004 13:14

dobra, chodzilo tu o jednorazowy problem techniczny. Nie bede udowadnial tu wyzszosci jednej sieci nad druga bo nikt mi za to nie placi. Bede chwalil to co dla mnie jest dobre, inni beda chwalic to co dla nich jest dobre. Przypadki chodza po ludziach - ja sie zawiodlem na konkurencji, inni mogli zawiesc sie na innej konkurencji niz ta o ktorej ja mowie.

Poczekamy teraz co zrobia z moja reklamacja.

Prosze nie pisac w tym watku ktora siec jest lepsza i dlaczego <ani ktora gorsza i dlaczego>.

CIAPEK 21.04.2004 12:11

wiecie co? chwaliłem Ere kiedy ją miałem, potem podpisując kolejną umowę w Plusie nie zaglądałem nawet do konkurencji, waliłem na ślepo bo wiedziałem, że Plus taryfy i promocje ma the best pozatym 30 sekundowe naliczanie miał tylko Plus i to od zawsze.
Znakomita obsługa klienta przez telefon, jasne przejrzyste rachunki, różne programy promocyjne, punkty kasowe w salonach Plusa (bezprowizyjne rachunki, dochodzące w jeden dzień), znakomity zasięg i inne... to właśnie to za co cenie Plus GSM.
Co do przedłużania umów/wymiany telefonów to zależy jak zagadacie, ale znam gościa bliski znajomy, który od prawie 4-5 lat jedzie na Nokii 5110 zakupionej w Erze, po 3 latach (stały klient) kiedy miał zaległe dwa rachunki zablokowali już mu telefon, oferty jakie mu proponują z okazji bycia z Erą pare lat są nieciekawe i u niego nic się nie zmieniło (nokia 5110 szczególnie;) ). Może jakby bardziej zagadał, coś by wskórał.
Zapchane łącza w sylwestra również są znane abonentom Ery, Plusa nie.
Nie wiem, ale jakoś uważam po prostu Plusa za lepszą sieć, dla niektórych Era jest lepsza bo są bardziej z nią związani tak jak ja z Plusem i W PWŁNI TO ROZUMIEM I SZANUJE!
pozdro chłopcy komórkowcy ;)

MaciejT 21.04.2004 12:01

Ja chwale Ere od ponad 4 lat, i chwilowy brak sygnalu mnie do niej nie zniecheci bo znam konkurentow. Nadajniki <czy system -nie mam pojecia> moga wysiasc kazdemu.
Opinie o bardzo rzetelnej, kompetentnej i milej obsludze potwierdzam. Sam jestem ciekaw jak potraktuja moja reklamacje - zaraz ide wyslac :)

Edwardo 21.04.2004 10:44

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Tak w Erze nie jest różowo. Jedna umowa podpisana z Erą (pierwsza w życiu), a potem trzy z Plusem - to chyba mówi samo za siebie co wybrałem.
Słysze tak samo przykre rzeczy o Erze, tam się nie ceni klienta, ceni się tylko przyszłych klientów.
Andrzejju? Chyba wiesz w którą stronę pójść? :) W strone plusa...

no to ja nie wiem co wy robicie z ta Era... ja tam z Era mam stycznosc od czasu gdy powstala. Starszy kupil komorke i caly czas ma z Era umowe. ja tez juz mam od jakis 4 lat, siostra tez, starsza od jakis 1,5 roku...
narzekac nie moge, wrecz przeciwnie... starszemu ukradli komorke zaraz po tym jak ja zakupil - mogl przyjsc do salonu i ja zabrac nowa w promocyjnej cenie, co roku idzie sie do pani i sie zagdauje, ta przedstawaia dogodne oferty. na przyklad rok temu dostalem nowy numer, abonamet 1zl przez 6 miesiecy, a przez kolejene 6 - 45,ilestam w tym 25 minut lub 100sms. no i telefon 6610 za 1zl, co rok temu bylo calkowita nowoscie...
teraz pod koniec kwietnia wlasnie wybieram sie znowu na wymiane... ciekawe co dostane :)
to jeszcze moze pochwale Era - ciocia chciala wymienic komorke co za tym idzie przedlozyc umowe lub zalozyc nowa, oczywiscie w Erze. Ale nie odpowiadal jej telefon. Powiedziala ze chcialaby miec ten i ten. Oni na to ze zobacza co sie da zrobic... no i tak ciocia zagadala, ze dostala ten telfon co chciala i jeszcze pakiet gratisowych minut...
wiec nie wiem czy Era jest taka badziewna...
a juz co do obslugi klijenta to wogole nie mam nad czym narzekac...
chyba ze mowicie o punktach sprzedazy Era, bo w salonach jak i pod telefonem wszyscy pomocni i mili. no a w punktach jak w punktach, zawsze jakis wiesniak sie znajdzie... czy to w Erze cz tez w Plusie

andrzejj9 21.04.2004 10:07

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Tak w Erze nie jest różowo. Jedna umowa podpisana z Erą (pierwsza w życiu), a potem trzy z Plusem - to chyba mówi samo za siebie co wybrałem.
Słysze tak samo przykre rzeczy o Erze, tam się nie ceni klienta, ceni się tylko przyszłych klientów.

Czyzbym wyczuwal tu lekko doze kryptoreklamy? ;) Zreszta jaka lekka... ;)

Jeszcze pomysle - wiele rzeczy wskazuje teraz wlasnie na plusa. Jest jednak jeden powod, dla ktorego powinienem wybrac Ere... I to bardzo wazny powod... (a moze powodka ;) ).

CIAPEK 21.04.2004 09:14

Cytat:

Napisany przez memorando
życzę szczęścia z reklamacją w erze to zlodzieje wszystko pięknie wyglada dopoki umowe podpiszesz po podpisaniu umowy juz niejest róźowo:)

memorando 21.04.2004 07:12

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Kurcze, od godziny w Bydgoszczy Era nie dziala <zauwazylem o 21:25>, tzn zasieg jest i zanika czasami, do mnie mozna przyslac smsy, a ja dzwonic nie moge. :(

Tak jest w Fordonie, moze ktos jeszcze w Bydgoszczy sprawdzi i napisze tu...

Nie popuszcze im, jutro pisze reklamacje :)

życzę szczęścia z reklamacją w erze to zlodzieje wszystko pięknie wyglada dopoki umowe podpiszesz po podpisaniu umowy juz niejest róźowo:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:50.