![]() |
Płytki do przegrywania muzyki - doskonała jakość - jakie???
Witam,
Wielkie dzięki dla wszystkich którzy odpowiedzieli na moje wsześniejsze zapytanie - wiem co zrobić. Proszę jeszcze o sugestie dotyczące płyt do muzyki ( doskonała jakość dźwieku).Mogą być umiarkowanie drogie - priorytetem jest jakość. Przeglądałem zestawienia - ale z tych "Wykresów" szczerze mówiąc nie wiele rozumiem. Dzięki i pozdrawiam,Jendrusz |
Kup sobie Verbatim Pastel albo Plextora :spoko:, u mnie w media markt plextorki kosztują 25zł/10szt. fuck:podbite:. Teraz nagrywam na verbatim crystal super azo, takie jasnoniebieskie.:cool:
|
Pastele i Plextory to chyba to samo, sa dobre.
Ogolnie firmowe plytki, wlasnie np verbatimy czy TDK. Najlepsze zawsze byly verbatim metal azo, ale juz ich nie kupisz....na pocieszenie dodam ze niedawno widzialem verbatimy for audio wlasnie z ciemno niebieskim nosnikiem metal azo, tylko ich cena 3,50 na gieldzie zdziebko zabojcza. Z innych to super azo - jasniejsze i tez dobre, za jakies ok 1,90 w slimie. Jesli zalezy ci na dobrych plytach dla siebie to moja rada nie warto oszczedzac, taniocha mimo ze sie nagra oki to bedzie nietrwala i w sumie na to samo wyjdzie. |
Ja z kolei nagrywam na płytkach TDK CD-R Audio 74 o symblolu XS-iV. Spód jest ciemno niebibieski cos jak dawne Verbatim AZO. Płytki są super u mnie chodza rewelacyjnie a moj odtwarzacz jest bardzo wybredny pod wzgledem płyt nagrywanych. Jakies 90 % płyt audio które przynosiłem do tej pory przy odtwarzaniu pojawiały się trzasaki, szumy a przypadku tych TDK nic ! czyściutko i pęknie.
Więc polecam...cena ich w mediamarkt to 3zł /sztuka..warto |
JA tak jak koledzy powyżej przychylam się do verbatim'ów i tdk'ów
Chociaż bardziej w stronę Verbatów ;) |
|
Zacznij od Verbow. Crystal Super Azo kosztuja w granichach 1,25- 1,30 (we Wroc). Generalnie MUSISZ dopasowac plytki do sprzetu na ktorym beda chodzily. Dziwnym trafem moze sie okazac, ze Verby nie beda "tolerowane":). Moze to dotyczyc kazdej plyty dostepnej na rynku. Tak juz jest. Stacjonarne CD sa bardzo "wybredne" jezeli chodzi o CD-R (mniejsza korekcja bledow niz w komputerowym cdromie).
|
no właśnie płytki płytkami ...ale jakość dzwięku to nie tylko jakość płytki .Verbatima też idzie tak wypalić aby były trzaski czy też przeskoki.
|
Cytat:
Dobra wypalara + dobre płytki + dobry soft = dobre audio PS pod warunkiem, że już źródło dźwięku oferuje niezłą jakość, bo niestety np mp3 często spotyka się w strasznej jakości.... Ale nie samymi mp3 człowiek żyje ;) |
czarna
najlepsza to czarna niepamiętam nazwy ale taka czarna :idea:
|
Ja muzykę wypalam na Verbatimach,TDK,EMTEC - w tej kolejności.
Yamaha - tryb Audio Master Quality,EAC,Nero /lepiej Feurio - ale do Nero się przyzwyczaiłem/ Unikam wszelkich kompresji.A już np.Beethowena z MP3 to sobie nie wyobrażam ^_^ |
domcio8 - skad to wytrzasnoles? czarne plyty roznia sie tylko kolerem i cena, lepsza jakosc uzyskuje sie na np pastelach
polecam sprobowac na verbach, plexach i tdkach najlepsza plyta to taka ktora pali sie dobrze na wlasnym sprzecie i jest poprawnie czytana przez wlasne odtwarzacze - trzeba potestowac, choc najprawdopodobniej (bo nie na pewno) bedzie to jedna z wymienionych powyzej |
Ilość załączników: 1
Jezeli znajdziesz to takie (ich znalezienie graniczy z cudem, ale jest mozliwe :) ) :
|
We wroc kosztuja 1,80 w slimie. Te wlasciwe, od Mitsubishi. Mozna spotkac rowniez podróby (wygladaja niemalze identycznie, cena ok 1,60 w slimie).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:54. |