![]() |
Cytat:
Dokładnie chodziło o to czy czarne "bardziej" wpływają na zużycie niż zwykłe np zielone, srebrne, niebieskie :) Ale tematu nie ma już i pozdrawiam, :jupi: |
To dziwne... Po przeczytaniu Twojego pierwszego posta jakoś tak zrozumiałem że właśnie o coś takiego się rozchodzi... ale zapewne źle zrozumiałem.... więc jeśli obraziłem Cię w jakiś sposób to z góry przepraszam...
|
Cytat:
Kto tu mówił o tym żeby w ogóle sie nagrywarka nie zużywała ??? Poczytaj kolego dokładnie a pozniej zabierz głos ^_^ |
Więc najlepiej nie nagrywaj nic...
Nagrywarka wtedy będzie nie do zdarcia, hehehe... :) |
No to dzieki za odpowiedz :spoko:
Widze ze jesteś bardzo przekonany do tego co piszesz wiec....przekonałes i mnie a swoją drogą nie wiedziałem że CD RW wymaga wiecej mocy lasera..chyba przestane ja nagrywać :jezyk: |
Cytat:
A napisałem że jakaś różnica może być bo napęd kalibruje się odowiednio do każdej CD-R'ki. To normalne i tak ma być ..... Na twoje pytanie z tematu - czy to plotka ? odp. brzmi: TAK !!!!! i przeczytaj jeszcze raz uwaznie moje słowa: A co do artykułu to najpierw znajdź taki co mówi inaczej a nie szukaj takiego który miałby dementować głupie pogłoski |
Cytat:
|
Cytat:
to że zastosowano czarny barwnik w płycie o niczym nie świadczy. Poza tym laser po kalibracji raczej specjalne nie zmieni mocy, a nawet jak zmieni to na pewno nieznacznie. A na resztę podzespołów jaki może mieć wpływ ???? odp: ŻADEN A co do artykułu to najpierw znajdź taki co mówi inaczej a nie szukaj takiego który miałby dementować głupie pogłoski ^_^ |
Cytat:
Może gdzies jakis artykulik lub coś innego |
Cytat:
PS stanowczo dementuje pogłosę że BLACK'i skracają żywotność napędu :cool: |
Sorki ale nie mam teraz nic do nagrania :smutny: wiec szkoda mi troszkę płyty. Jak już ją nagram to zrobie test i dam info na forum.
|
Na czystej możesz zrobić Overburning Test, a na nagranej dopiero jakość zapisu sprawdzić.
JAK MOŻNA SPRAWDZIĆ JAKOŚĆ ZAPISU NIE ZAPISUJĄC NIC ! PS. Co myślicie o moim nowym Avatarku :P |
mam Lite-On LTR-52327
Czy ten test moge wykonac na czystej płytce ??? Czy musi być nagrana ? |
Cytat:
|
Cytat:
Powiedzcie tylko czym i co i jak ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29. |