![]() |
Jakość materiału na DVD-R
Witka.
Śledzę wątki odnośnie jakości i szybkości przerabiania filmów DVD na DVD-R. Bawilem się DVD2DVD-R CloneDVD2 jak również InstantCopy 8.0 Interesuje mnie wykonanie kopi DVD wraz z Menu a nie tylko samego filmu. Tutaj pytanie: które z powyższych prograów oferują najlepsza jakoś rekompresji filmu. Na moim sprzęcie InstantCopy bawi sie średnio z przeróbką 2 godziny. Niestety telewizor mam tylko 28" a na nim zbytnio różnicy niewidać między kopią a orginałem. Proszę o jakieś sugestie. |
Cytat:
mjq |
Ej, Bizon skąd masz takiego avatara ? To Twoje zdjęcie ???
:rotfl: :zeby: ^_^ |
THX za info - czyli jest tak jak przypuszczałem.
Chociaż ciekawe jak będziesię sprawowała nowa wersja CloneDVD2? Co do fotki - no cóż prosta sprawa: DOBRY fotograf i efekt gotowy |
Fotograf miał tu najmniej do powiedzenia ^_^ :rotfl:
|
Niech zgadne, fotka wzięta z tej(byłej) stronki Ale Ryj :zeby:, stronka jest teraz zablokowana, kiedyś były tam takie fotki ^_^.
|
ale jedsst na drugim seriw ta stronka :> ale ryje dzialajaca !!! :P
|
Jaki jest adres tej strony
|
Cytat:
Prosze daj odpowiedz! |
Jak napisal Jabba the Hutt w jednym z watkow:
"W DVD2DVDR + CCE da się skompresować film z dwoma i więcej scieżkami Audio oraz wieloma napisami. Ale MENU nie. Tu działa opcja ONLY MOVIE. Jak chcesz podobną jakość i MENU to użyj Instant Copy 8. Jabba" Ale tak sobie mysle ze przy odrobinie pokombinowania mozna przy uzyci CCE zostawic menu. Mam na mysli DVDShrinkiem skompresowac na max menu bez kompresji filmu. Zobaczyc ile zajmuje menu i skompresowac do tej wielkosci film w CCE i wrzucic go w oryginalna strukture. Ale jeszcze nie testowalem, jezeli ktos tak robil niech sie odezwie. mjq |
Cytat:
|
Wieczorem postaram sie wrzucić cały tutorial do InstantCopy 8.0 z obrazkami - a jak nie dzisiaj to w sobotę wieczorem będzie gotowy.
|
Cytat:
Moze zrezygnowales, co? |
NuMenu4U to taki program do rekompresji menu przy pomocy CCE.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17. |