![]() |
dzieki bardzo Misiek7, na pierwszy rzut oka pomoglo :)
dokladnie okaze sie jak bede musial wprowadzic zmiany ;) big thx :) |
Kod:
<META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-store, no-cache, must-revalidate"> |
ja jak się html'em bawiłem, to nie miałem takich jazd...może to jest coś po Twojej stronie jednak ???
|
zakladam ze na tej stronie nie bedzie napisu "poustawiajcie sobie ie zeby wam odswiezalo jak trzeba" ;)
poza tym... nie uzywamy ie :P Wydaje mi sie ze cos takiego widzialem, a swoja droga jak surfuje i ktos wprowadza zmiany (portale, inne strony) to od razu widze zmiany... |
nie spotkalem się z czymś takim w html...
ale jest taka opcja w ie. Właściwości IE\zakładka Ogólne\Ustawienia\zaznaczasz "automatycznie"... |
HTML - związane z odświeżaniem strony przez przeglądarke - kto wie?
Witam
Jest sobie strona, napisana w html, często aktualizowana (a to obrazek, a to 2 zdania...). Za kazdym razem gdy sie na nia wchodzi po aktualizacji, przegladarka otwiera ja z wlasnej pamieci cache, przez co Odwiedzajacy nie widzi zmian (moze nie widziec). No i teraz pytanie: JAKI kod HTML wstawic w ta strone, zeby przy kazdym wywolaniu przegladarka usera ktory juz wczesniej odwiedzal ta strone, wiedziala ze ma sprawdzic/sciagnac ja od nowa z serwera? Wiem ze jest cos takiego, bodajze okresla sie czas waznosci strony np. na 1 minute, lub moze inna metoda - osobiscie sie na tym nie znam. :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:56. |