Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nec, Tdk, Pioneer, Teac, Liteon ?!?!? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-tdk-pioneer-teac-liteon-34096/)

tomasz9999 23.04.2004 08:10

Nec, Tdk, Pioneer, Teac, Liteon ?!?!?

Każdy chwali swoją nagryware ze nagrywa bez problemu... i jest ok. Ale niech ktoś napisze która z tych modeli wytrzyma najdłużej przy częstym nagrywaniu!! (NEC, TDK, PIONEER, TEAC, LITEON (Wszystkie 8x w + i -)). Doradzcie prosze tylko z tych modeli powyżej. dzięki!

Soakr 23.04.2004 08:19

wymieniasz modele x8, ktore w miare niedawno sie pojawily wiec jak ktos moze powiedziec ktory "wytrzyma najdłużej przy częstym nagrywaniu" ??
zbyt krotko sa na rynku zeby na to odpowiedziec

tytusdezoo 23.04.2004 11:37

Liteon odpada z tej listy jeżeli o to ci chodzi.
Jeden juz mi padł , widziałem mechanizm od środka - jest niskiej jakości.
Jedne co dobre to 24 mies gwarancji i pewność że dostaniesz nowszy model.

dextus 23.04.2004 12:07

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Liteon odpada z tej listy jeżeli o to ci chodzi.
Jeden juz mi padł , widziałem mechanizm od środka - jest niskiej jakości.
Jedne co dobre to 24 mies gwarancji i pewność że dostaniesz nowszy model.

Nowszy to watpie... :zeby: Jak oddalem do serwisu nagrywarke LiteOna (CDRW) to dostalem z powrotem nowa => ale byla wyprodukowana 2 lata wczesniej...Oni trzymaja niektore modele na takie "specjalne" okazje...

pawelblu 23.04.2004 12:37

Cytat:

Napisany przez tomasz9999
... (NEC, TDK, PIONEER, TEAC, LITEON (Wszystkie 8x w + i -)). Doradzcie prosze tylko z tych modeli powyżej. dzięki!

Gdyby wszystko bylo tak latwe jak ci sie wydaje to sprzedawalby sie tylko jeden model ...

Litek wcale tak od razu nie odpada. Ma najlepszy support jezeli chodzi o BIOSy i daje uzytkownikowi najwieksza ingerencje w naped z wszystkicj modeli. Poza tym ma najlepszy odczyt. Sam zapis DVD ma raczej srednio-kiepski. Takze zawsze - cos za cos. Na rynku w tej chwili nie ma idealnego modelu (np. mniej wiecej takiego jakim byla nagrywarka CD 48246s w dziedzinie nagrywarek CD).

Peterpl 23.04.2004 12:43

a jak sprawa wyglada z teac,pioneer

Esiek 23.04.2004 15:46

Cytat:

Napisany przez dextus
Nowszy to watpie... :zeby: Jak oddalem do serwisu nagrywarke LiteOna (CDRW) to dostalem z powrotem nowa => ale byla wyprodukowana 2 lata wczesniej...Oni trzymaja niektore modele na takie "specjalne" okazje...

Ja oddałem stara zjechana 48x12 a dostałem 52x32 takze nie wiem czy jest znów az tak zle ;) CO do serwisu litka nie mam zastrzerzen miałem taką usterke ze wcale jej przyjac nie musieli a jednak to zrobili i chwała im za to.

tytusdezoo 23.04.2004 16:18

Ja tez dałem litka 410 a dostałem 451, wiec chyba jest to bobry serwis.
Co do nagrywarek, to polecam pioneera , mam dwie nagrywarki Liteon 451@851 i Pioneer 106D . Pioneer pali na wszystkim i wszystko czyta te płytki.
Liteon ma problemy z tanimi płytami , przeważnie po nagraniu mają bład odczytu lub problem z zamknięciem płyty i idą do kosz.
Z czytaniem tych płyt na konsolach tez jest problem.

Polecam Pioneera lub Teac na pioneer zrobionego bo sa jeszcze na litku i do tego hack firmware i naprawdę wypalisz na wszystkim.

tytusdezoo 23.04.2004 16:19

Chodziło oczywiście o 401S.

pawelblu 23.04.2004 17:14

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Polecam Pioneera lub Teac na pioneer zrobionego bo sa jeszcze na litku i do tego hack firmware i naprawdę wypalisz na wszystkim.

Osemki chyba wszystkie sa litku. Czworki byly na pionku.
No ale jak juz pionek to lepiej NEC. Tanszy i lepszy.

tomasz9999 24.04.2004 00:17

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Osemki chyba wszystkie sa litku. Czworki byly na pionku.
No ale jak juz pionek to lepiej NEC. Tanszy i lepszy.

a co z Teac-em. Podobno ta firma sie popsuła. Kiedyś miała lepsze swoje nagrywarki.

pawelblu 24.04.2004 01:00

Cytat:

Napisany przez tomasz9999
a co z Teac-em. Podobno ta firma sie popsuła. Kiedyś miała lepsze swoje nagrywarki.

No wlasnie pisalem o Teacu :)
Teac juz nie robi wlasnych napedow, kupuje bebechy, troche cos pozmienia w wygladzie i sprzedaje pod nazwa Teac.

Marcodemon 27.04.2004 16:37

Polecam oczywiście NEC-a, nie ujete napedy LG i BTC, które znam, LG odpada bo niszczy u znajomych masowo tanie płytki, BTC ma aktualnie i pale na tanich Flamingo, które sa czytane przez bardzo wymagajacy stacjonarny, LiteOn, nie było szans nawet na TDK by czytał stacjonarny, czyli LiteOn szajs ( oczywiscie jak sie ma stacjonarny klasy manta i płytki TDK, to bedzie szlo :-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:14.