![]() |
Problem z Operą
Witam!
Otóż mam problem z Operą. Nie wiem czemu, ale się strasznie wolno otwiera. Czasami jej to zajmuje nawet ok. 2 minut... Próbowałem ją przeinstalować, ale po ponownej instalacji nadal jest jak było. A przedtem takich "jaj" nie było... :( Próbowałem już dwóch wersji 7.23 Final i 7.50 Beta 1, ale w każdej sytuacja się powtarza. Pomocy :help:. Za wszelką odpowiedź wielkie dzięki. Pozdrawiam. |
Ilość skórek ma znaczenie - "co za dużo to niezdrowo" ;)
możesz pokombinować z rozmiarem cache'u - pewnie zwiększyć (u mnie 10mb) co jakiś czas opróżniać kat. cache4 |
|
moze jakis nav przymula??? :(
|
może się tutaj narażę użytkownikom wszystkim ale może zmień na IE 6.0 ja nie narzekam!
PODKREŚLAM że to wolny kraj i każdy mówi co uważa! :) |
ale czy dobrą radą jest: przesiądź sie z mercedesa na syrenke ???
|
Jak poradził Pierwszy, oczyściłem cache i zwiększyłem je do 50 MB. I znów śmiga jak dawniej:) Temat zamknięty.
|
Cytat:
Dlaczego "obrażasz" syrenki ?? ;) |
a ja proponuję pozamykać niektóre zakładki.
u mnie opera też się długo otwiera - mam 35 zakładek na blacie :P a tak na serio, przypuszczam, że to wina wtyczek albo javy. po deinstalacji usuń katalogi profili opery z folderów użytkowników i dopiero wtedy zainstaluj na nowo.. |
Cytat:
|
Cytat:
nie "filozuj" :jezyk: |
po co się kłócić.
pierwszy troszkę :P lepszy exploit wykorzystujący jedną z luk w ie, który wyłoży kilka milionów maszynek i otworzą wam się oczy. od kiedy używam operę i firefox'a, nie mam wirusów, trojanów ani innej maści syfu. ale polska to wolny i demokratyczny kraj... podobno... :P |
Mam pytanie co do poczty w Operze czy możliwe jest (a jesli tak to w jaki sposób) import kontaktów z Outlooka?? Z góry dzięki!
:piwo: |
Cytat:
Miałem okazje ostatnio pracować na Mozilli, Operce troche mniej ale miałem wcześniej i jedno rzuca się w oczy... duża, duża większość stron www jest robiona właśnie pod IE, wiele stron w innych przeglądarkach wygląda po prosru brzydko. Może Opera jest szybsza, może Opera nie gubi tak stron jak IE, ale jednak jakoś IE mnie zadowala. Będę robił większą rewoucje na komputerze spróbuje Operki ;) @Smolik - Outlook Ci nie pasuje? U mnie OE sprawuje się super. pzdr |
Cytat:
poczta>>nowe konto...>>importuj poczte>>z outlook express>>kontakty... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:01. |