![]() |
Dostałem wczoraj, eeprom wybrałem, bios wgrałem i... DZIAŁA !!!
|
Cytat:
|
Hmm, byłem skłonny dać więcej - tyle mogę powiedzieć. Ale dzisiaj już nie jestem taki na 100 % pewien że da się ją naprawić, pozatym nie mam pewności czy nie jest jakoś uszkodzona, a zły bios jest wgrany tylko po to żeby nie można było tego sprawdzić odrazu
Czy jest wszystko jedno jaki EEPROM z tej listy wybiorę? Czy wybierać do skutku? Można w ten sposób ją uszkodzić? |
Cytat:
Ps. Ciekawe ile byłeś skłonny za nią dać ?? POWODZENIA !!! |
a tak sie zastanawialem, czy jak juz sie wrocic do orginalnego biosu to moga to w servisie wykryc ze byla modowana?
swego czasu wszyscy mowili costam o ostatniej cyfrze daty ze znikala czy jakos tak. wiec jak jest? bo moze ja swoja odeslalbym bo mi sie nie podoba cos w niej... |
Cytat:
bo sciagac i wgrywac przypadkowe biosy... kalibracja lasera sie klania... moze tez postarac sie jeszcze raz upgrejdnac ja do 411. |
|
Uratowanie LiteOna 401s
Za parę dni trafi w moje ręce nagrywarka LiteOn-401s po nieudanym przerobieniu na 411s. Nagrywarka jest wykrywana przez bios, ale po włożeniu płyty miga tylko pomarańczowe światełko.
Zapoznałem się już z dwoma stronkami (http://mech7.w.interia.pl oraz stroną KKK) i wychodzi że aby przywrócić ją do życia potrzebne są dwa pliki, a mianowicie: MY EEPROM 401s.bin oraz Firmare ES0G od 401 ODKRECANIE.bin Nie mam tych plików i mam w związku z tym pytanie: Czy mogę użyć dowolnych dwóch plików? Jeśli nie to jak mam trafić na te właściwe? A może można ją przerobić na 411s bez ponownego przerabiania na 401s? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |