![]() |
Cukierek przez szybę APE.CUE (EAC)
Mam problem , ściągnąłem parę płyt w formacie APE z plikiem CUE i nie mogę poradzić sobie z z podziałem pliku APE na utwory. Cała płyta zgrana jest jako jeden plik który da śię rozkodować na wave (na płytę audio) zapomocą audiojet'a . Ściągnąłem sobie nawet EACa za pomocą którego było to kodowane ale to tylko powoduje nowe frustracje bo nic z tego nie rozumiem (a kiedyś miałem złudzenia że jestem inteligentny) Po prostu jak przegrać plik APE + CUE na audio z podziałem na utwory ? Tak poza tym mam ok 1000 płyt audio.
|
Po prostu robisz APE na WAV a plik CUE podstawiasz do NERO jako źródło dla obrazu płyty.
|
w pliku .cue powinien byc ten podzial i wlasnie wg tego pliku wypaszasz ta plyte
przerob ten plik .ape na .wav, dokonaj odpowiedniej zmiany w pliku .cue (z nazwa_pliku.ape zmien na nazwa_pliku.wav) i wypal to najzwyczajniej w Nero (Plik > Nagraj plik obrazu) lub (jesli masz) w Feurio! ;) |
Tak , ale nie mogę sobie poradzić z zamianą APE na WAVE, EAC pokazuje mi brak dostępu do pliku gdy chcę go zdekompresować , JetAudio błąd -108 (nie wiem co to jest). Owszem Jet Audio wypali wave na CD (oczywiście bez podziału na ścieżki, a z tego co piszesz wynika że można je podzielić dopiero z Wava )ale nie chce go zapisać na twardziela.
|
Dzięki
Cytat:
|
a wez sprobuj foobarem - www.foobar2000.org
|
Polecam program Monkey's Audio :
http://www.monkeysaudio.com/files/MAC_397F.exe |
Dziękuję
Udało się i chodzi. Na razie trochę skomplikowanie ale z czasem się dotrę. Rozpakowuję WinRarem , dekompresuję Foobarem , dzielę Wava EACkiem , nagrywam Nero. Sprawdzę jeszcze monkeyaudio , ale nareszcie mogę się zabrać do nagrań. Dzięki
Czart |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52. |