![]() |
a ja napieram na czystym edonkey'u i leci mi fullspeed, nie mam na co narzekac odkat mam public ip.
|
eWombat- Widzę że to mod na Emule 0.30 - trochę stara wersja ???
eWombat - czy jest do tego wersja PL ??? |
BC to Bandwidth Control - system automatycznego dostosowywania szybkości UL do obciążenia łącza. Stworzył nasz Pawcio, a wielu moderów zaimplementowało u siebie.
Więcej tu |
@Wawelski co to jest ten BC? o co chodzi? :>
pozdro ;) |
Ja po dwóch dniach zabawy Emul'em powróciłem do Azureusa. No i powróciło 60 kB/s. :jupi:
|
A u mnie neo+ z ip 83.x.x.x
Average Downloadrate: 42.75 kB/s Session Runtime: 1 days 2:44 Hours A w międzyczasie, oczywiście, surfuję bez problemu (BC rulezzz), ściągam też jakieś drobiazgi innym softem. Długo szukałem następcy TBH opartego na w miarę nowym kodzie - powtarzam, NeoMule 2.53a rządzi (bije Pawcia, TBH, sivkę, Morpha i ZZ na głowę). A na 100% jeszcze nie mam go optymalnie ustawionego. |
ja tam modow nie uzywam. na neo+ z ip 83.x.x.x zwykly mul mi dobrze ciagnie (srednio okolo 30KB/s) :zeby: .
Patrixs> ja mam zaraz po wlaczeniu zwyklego mule okolo 400 zrodel (sprawdzonych/uzytecznych) wiec ta sivka nie taka rewelacyjna :jezyk: |
eWombat wymiata
|
ten jest najlepszy który dobrze działa i tyle, a u każdego to może być inny /mnie np.kiedyś pasił na sdi idealnie tarod :)/
|
Cytat:
|
eWombat only. Plus to syf... U mnie nic nie chciało pobierać.
|
Cytat:
Ja polecam emule plus. Najlepiej mi ściąga, czasami ponad 200KB/s ;) |
widze ze wszyscy jednoglosnie :)
|
W ciągu ostatniego tygodnia wszystkie serwery z torrentami zaczęły szwankować. Transfery spadły do 12 kB/s a wypisuje prędkość ogólną pliku 17 MB/s. Jeszcze dodatkowo zaczęto blacklistować porty. Z tego względy chyba przesiądę się na Emula. Mam parę pytań. Czy te mody stosuje się jako nakładkę na jakiegos podtsawowego klienta?? Swego czasu miałem Emula i pamietam że jego konfiguracja była lekko skomplikowana. Który mod pod tym wzgledem jest najbardziej przejżysty??
|
1. NeoMule (rozwinięcie LSD) - najbardziej konfigurowalne parametry połączenia, BC Pawcia + sporo przydatnych dodatków, oparty na 42e
2. TBH - gdyby był na 42e to byłby pierwszy - mnogość przydatnych funkcji 3. Pawcio 4.14 za Hide Overshares or Parts Selector (nowsze wersje są tego pozbawione), BC, zakładka release (jak w TBH) + inne - niestety, dosyć stara wersja oparta na zapluskwionym oficjalnym kodzie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21. |