![]() |
Nowy bios LiteON LTR-52327S
Ilość załączników: 1
testowana plytka wypalona po CD SPEED
I dlaczego?(w zalaczniku) a ta sam plytka przed wgraniem QS0E58 26/04/2004 bylo okey jakies sugestie. pozdrawiam |
Witam!
a sprawdziles, czy masz stara czy nowa wersje 52327S ??? bo nowe biosy nie pasyja to starych wersko 52327S i cos mi sie zdaje, ze jednak miales stara wersje i wgrales zlybios... dupa blada :) |
[QUOTE=remix]Witam!
a sprawdziles, czy masz stara czy nowa wersje 52327S ??? bo nowe biosy nie pasyja to starych wersko 52327S i cos mi sie zdaje, ze jednak miales stara wersje i wgrales zlybios... dupa blada :)[/QUOT] Z SKLEPU wyszedl LiteON LTR-52327S z biosim QS54 wiec pomylki nie ma (plyta testowa nosnik Maxell) POzdrowienia |
Witam!
Bios QS0E58 jest to wersja dla nagrywarek z EEPROM'em i dla tych bez. Niestety jest to QSOE (czyli dla tych co mają EEPROM to się nic nie zmieniło), a natomiast QS58 jest dla tych co nie mają EEPROM'u. Flasher automatycznie instaluje odpowiedni bios. Więc nie ma co się bać. |
Panowie po wgraniu biosa 57 do mojej nagrywarki a także po zaktualizowaniu do wersji 58 działy się straszne rzeczy: nieczytał płyt świeżo nagranych , nie czytał płyt jasnych ( złotych i zielono-złotych ) , kopiował płyty z prędkością max 8x
Pomogła dopiero zmiana na bios 0C - nagrywarka wróciła do wcześniejszej poprawnej pracy !!!! więc szczerze odradzam zmiane na te wersje biosów |
Cytat:
|
wiem że z epromem
a wersja z końcówką ( ogólnie mówiąc ) 57 i 58 są do dupy powodują u mnie niemożność odczytu płyt jasnych np HAWK , PRINCO i tym podobnych |
od siebie dodam że po zmianie biosu na qs57 nagrywarka zaczęła się dziwne zachowywać tyczy się to też qs58 oraz wzrósł poziom błędów w Kprobe. Możliwe też, że to zasługa nowej wersji tego programu. Wracam do oryginalnego QS55 :)
|
Ja tam korzystam z najnowszego biosu i nie mam żadnych problemów. :)
|
a wypróbuj stare jakieś płyty typu hawk princo eperformance jub jakies takie szjsy jasne zobaczesz czy ci je czyta !!!!
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |