![]() |
dziwne zachowanie CLONY XXL
Podczas odpalania Clony XXL w momencie podawania liter dla napędów pokazuje mi jakieś dziwne "znaczki" zamias nazw .?Czym to jest spowodowane?Wcześniej nic takiego się nie działo.
:help: |
prawdopodobnie brakuje sterów ASPII
zainstaluj force aspii 1.7 / 1.8 i sprawdź czy działa ... może to byc tez wina sterów od pł. głównej! Gdybys sobie nie poradził to na pewno kto inny będzie miał lepsze pomysły niż ja ;) i Ci podpowie ... |
Jeśli posiadasz płytę gł. na nForce2 jeśli tak to... to możliwe że zainstalowałeś stery v.3.13 z opcją SW IDE. Odinstaluj v.3.13 i zainstaluj znów ale już bez SW IDE. Lub zainsataluj starszą wersję.
|
ClonyXXL jest przestarzały - nie wykrywa nowszych zabezpieczeń (zamiast SecuROM 5.x wykryje SecuROM 4.8x) ;) Użyj np. A-Ray Scanner'a ( http://aray-software.com/ )albo ProtectionID ( http://protectionid.owns.it/ ). Pamiętaj, aby przed skanowaniem zainstalować grę, bo w przeciwnym wypadku program nie wykryje zabezpieczenia ;)
|
Cytat:
Masz rację.Mam płytę na nForce 2. Zainstalowałem stery z IDE SW.Byc może to jest to. Zastanawiam się tylko , czy nie lepiej olać clony xxl i zostawić IDE SW ? :spoko: |
Jest jeszcze jedno rozwiązanie:
stery SW IDE ale bez ASPI. ASPI gryzie się z SCSI, a wszystkie mądrzejsze programy mają już własne ASPI. 8) |
Czyli , Waszym zdaniem lepiej zostawić IDE SW ( clony xxl odpada) , czy zainstalować starsze stery do płyty bez SW?
Mają one jakiś wpływ na kopiowanie płytek ??? ??? ??? Jak do tej pory nie miałem z nimi żadnych problemów. Z góry dzięki wszystkim za pomoc :piwo: |
Cytat:
A poza tym: Twój wybór. 8) |
Cytat:
Należy Ci się :piwo: |
Witam!
Mam identyczny problem! Widzę, że jest tutaj podane rozwiązanie, mam tylko jedno pytanie...jak odinstalować ASPI. Z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam! |
Cytat:
Ale ja zalecam odinstalowanie SW IDE 8) |
Jeszcze jedno pytanie :buu: Czym właściwie jest to SW IDE? Wiem że jest to instalowane razem z pakietem sterowników dla chipsetu nForce, ale co dalej...?
Z góry wielkie dzięki :> |
Cytat:
|
Sw Ide
Jak od instalować SW IDE. Dzięki za pomoc.
|
a np menadzer urzadzeń ? patrzałeś tam są "wylistowane" wszystkie urządzenia w systemie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:58. |