![]() |
Kto pomoże?
Mam problem z nagrywarka LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8481B. A polega on na tym że nagrywa mi płytki tylko CD RW i CD audio, jesli nagrywam jakis film na plytke CD R to w 28% zapis zakonczony niepowodzeniem, jesli robie symulacje to symulacja zakonczona powodzeniem a zapis znowu z błędem, wczesniej mialem win2000 i wszystko bylo ok, teraz mam WIN XP i zaczął sie ten problem, czym to moze byc spowodowane?
Prosze o szybką pomoc. |
Może zainstaluj ASPI, stery od płyty głównej, jak nie pomoże odinstaluj konrolery i niech wykryje napędy na nowo. I przydałaby sie również defragmentacja dysku.
Wina może leżeć również po stronie płytek. |
Cytat:
|
nie wylaczylem a co to ma do rzeczy? a co do plytek to probowalem roznych marek i tez lipa
|
Siema fliperek ty "śledziu" :) sorry ale ja cinie pomogę bo nie miałem nigdy czegoś takiego. Witam na forum swojaka.
|
Cytat:
|
Wgraj ForceASPI 1.7 oraz jak posadasz płyte główną oaprtą na czipsecie VIA to wgraj Via_Hyperion_4in1.
Możesz również wgrać nowszy bios do nagrywarki oraz jak juz masz nagrywarke na gearancji to przeczyśc optykę. Podepnij nagrywarke na kanale Secondary jako Master. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:45. |