Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Uprawnienia Administratora :( Jak obejsc? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uprawnienia-administratora-jak-obejsc-34372/)

kraluk 01.05.2004 22:27

Offline NT Password & Registry Editor
Świetny soft do resetowania hasła admina. Instalujemy na dyskietce, odpalamy z dyskietki kompa, wpisujemy co trzeba i hasło z resetowane. Krok po kroku jak to zrobić zostało opisane w Chip'ie 5/2004, na stronie 140;)

memorando 01.05.2004 21:30

Cytat:

Napisany przez AleX69
to sprawdz, a nie gadaj ... :p
ps: wiecej optymizmu :)
pozdr

Są prostsze metody na wejście jako admin pod w2ksp4 jakie to pewnie alex i nietrzeba używać żadnego softu specjalistycznego....

Wawelski 01.05.2004 20:40

Jak masz fizyczny dostęp i w kompie jest CD - ERD COMMANDER
Jak nie masz, to musisz ładnie uśmiechać się do Admina i wciągnąć go na piwo ;)

AleX69 01.05.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez memorando
pół roku temu niezadzialalo może to po prostu nowsza wersja...

p.s nieobrażaj mnie bo przeklnę....

to sprawdz, a nie gadaj ... :p
ps: wiecej optymizmu :)
pozdr

memorando 01.05.2004 18:40

Cytat:

Napisany przez AleX69
memo: ... ty znowu swoje ... jak stara baba, nie sprawdzisz tylko gadasz :P
frog: jak to nie zadziala to tu masz trzy tool'e ... powodzenia
pozdr

pół roku temu niezadzialalo może to po prostu nowsza wersja...

p.s nieobrażaj mnie bo przeklnę....

AleX69 01.05.2004 16:51

Cytat:

Napisany przez memorando
na w2ksp4 niezadziala gwarantuję alex....

memo: ... ty znowu swoje ... jak stara baba, nie sprawdzisz tylko gadasz :P
frog: jak to nie zadziala to tu masz trzy tool'e ... powodzenia
pozdr

frog 01.05.2004 16:45

Znaczy to nie jest jakis tam wielki informatyk. Bo jak ostatnio robil serwa to nie umial zrobic zeby sie neo laczylo ponownie i sam musialem tam zaznaczyc ;) On chyba zwykle podzial na admina i zwyklych userow bez uprawnien zrobil. :( Kurde znow psv na DC :(

memorando 01.05.2004 15:01

Cytat:

Napisany przez AleX69
smacznego
pozdr

na w2ksp4 niezadziala gwarantuję alex....

AleX69 01.05.2004 14:43

Cytat:

Napisany przez frog
A wiec tak. Wczoraj byl jakis informatyk i na serwerze zainstalowal od nowa Win2000+SP4 i moje przekierowania portow poszly sie sypac :( Wiec poszedlem tam dzis jak nikogo nie bylo i probowalem sobie przekierowac jak kiedys ale tym razem sie nie udalo bo informatyk ustawil prawa dostepu i pisze mi ze nie jestem administratorem i nie moge dac na wlasciwosci polaczenia sieciowego :( Mozna to jakos obejsc ? Jest te haslo gdzies zapisane na dysku w jakims pliku lub w rejestrze ? Chodz nie sprawdzalem czy moge wchodzicdo rejestra. Pomozcie bo kurde DC w trybie pasive mi sie nie widzi :(

smacznego
pozdr

memorando 01.05.2004 13:59

Cytat:

Napisany przez frog
yyy memorando sorki ale nie zjarzylem kwesti ;) Mam CD XP ale bez SP1. I co mam znia z robic ? Wystartowac z niej i dac liste polecen i co? ZCy jak

to robił informatyk to masz nikłe szanse...Zazwyczaj dobrze są blokowane , dostępy do plików systemowych przez adminów, z kosoli przywracania. Więc jedynie przyjdzie ci czekać:D nie łudź się nieuzyskasz do konta admina dostępu jak to zrobił instalkę win2ksp4 informatyk ...

frog 01.05.2004 13:52

yyy memorando sorki ale nie zjarzylem kwesti ;) Mam CD XP ale bez SP1. I co mam znia z robic ? Wystartowac z niej i dac liste polecen i co? ZCy jak

memorando 01.05.2004 13:42

[QUOTE=frog]A wiec tak. Wczoraj byl jakis informatyk i na serwerze zainstalowal od nowa Win2000+SP4 i moje przekierowania portow poszly sie sypac :( Wiec poszedlem tam dzis jak nikogo nie bylo i probowalem sobie przekierowac jak kiedys ale tym razem sie nie udalo bo informatyk ustawil prawa dostepu i pisze mi ze nie jestem administratorem i nie moge dac na wlasciwosci polaczenia sieciowego :( Mozna to jakos obejsc ? Jest te haslo gdzies zapisane na dysku w jakims pliku lub w rejestrze ? Chodz nie sprawdzalem czy moge wchodzicdo rejestra. Pomozcie bo kurde DC w trybie

winxp cdk z sp1 i konsola:D a potem usuwać sam.log:D

frog 01.05.2004 13:15

Uprawnienia Administratora :( Jak obejsc?

A wiec tak. Wczoraj byl jakis informatyk i na serwerze zainstalowal od nowa Win2000+SP4 i moje przekierowania portow poszly sie sypac :( Wiec poszedlem tam dzis jak nikogo nie bylo i probowalem sobie przekierowac jak kiedys ale tym razem sie nie udalo bo informatyk ustawil prawa dostepu i pisze mi ze nie jestem administratorem i nie moge dac na wlasciwosci polaczenia sieciowego :( Mozna to jakos obejsc ? Jest te haslo gdzies zapisane na dysku w jakims pliku lub w rejestrze ? Chodz nie sprawdzalem czy moge wchodzicdo rejestra. Pomozcie bo kurde DC w trybie pasive mi sie nie widzi :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:54.