![]() |
Plextor PX-708A i firmware v1.06
Czy na waszych plextorkach 708 zauwarzyliście po zmianie firmware na 1.06 pogorszenie jakosci nagrywania i odczytu tych dvdr.Stestowałem u mnie że na biosie 1.04 wszystko jest ok , a po wgraniu 1.06 nagrywarka nagrywa wiekszą ilość rodzajów DVDR (nawet jeden rodzaj Esperanz które na 1.04 mi nie nagrywala) kosztem jakości nagrania.Po nagraniu taki DVDR trudno jej odczytać , pojawiły się skoki na nagranym filmie , po powrocie na 1.04 wszystko jest spowrotem ok.
Pozdrawiam. |
u mnie na biose 1.06 nie zauwazylem poważniejszych różnic co do jakości w stosunku doo poprzednich. Fakt jest taki że cały czas nagrywam na tych samych nośnikach - nie eksperymentuje, więc moja opinia może być trochę "upośledzona"
|
właśnie jesli nagrywam na Verbolach to raczej tego nie widac dopiero na Esperanzach,Axe i innych tanich DVDR.
|
Ja zaczelem miec powazne problemy z DVD+RW TDK, ktore dotad nagrywaly sie bez zastrzezen. Wrocilem do starego firmware'u.
|
Ja mam problem z odczytem DVD-R x2 ,która była nagrana w PX-708a (z początku bez problemu nagrywarka ją czytała a teraz za cholere nie chce). Płytka jest sprawna bo sprawdzalem w XBOXie... Spróbuje zmienić biosa na 1.04 i zobaczymy czy pomoże....
|
Właśnie sciągnołem zrobiłem upgrade do 1.07 (najnowszy bios) i wszystko śmiga :-))
|
nie wiem czemu macie takie problemy ja mam 1.06 wgrane i jescze nie mialem zadnej potyczki z wypalarka :-P mam nadzieje ze 1.07 bedzie dzialac tak samo i lepiej bo jak nie to wrrrr..........
|
Mam 1.07 i chujnia....Znowu pojawił się problem z odczytem płyty :-(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:23. |