Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   JAK NAGRAĆ PLIK(FILM) img I JAK JA ODTWORZYĆ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-nagrac-plik-film-img-jak-ja-odtworzyc-34384/)

danny176 01.05.2004 20:27

JAK NAGRAĆ PLIK(FILM) img I JAK JA ODTWORZYĆ???

WITAJ WSZYSTKICH
MAM PROBLEM Z NAGRANIEM PŁYTY Z PLIKU img.avi NIE DA SIĘ NAWET ODTWORZYĆ TEGO FILMU,BO JEST TO FILM KTÓRY MA KOŃCÓWKĘ img.avi WMP NIE CHCE GO ODTWORZYĆ I PODAJE KOMUNIKAT-nie obsługiwany format- A ALLPLAYER TEŻ NIE CHCE ODTWARZAĆ.POMÓŻCIE CO MAM ZROBIC ABY TEN FILM ODTWORZYĆ I WYPALIĆ NA PŁYTKĘ.PLIK TEN ŚCIAGŁEM Z EMULE.POZDRAWIAM.DANIEL Z GLIWIC.

Y@nkee_PL 01.05.2004 21:34

to raczej obraz jakiejs plyty, a ta koncowka avi to albo przez przypadek tam sie znalazla albo ktos celowo to zrobil, nie wiem
ale jesli to zwykly obraz plyty (w ktorym faktycznie moze byc film) to brakuje ci jeszcze plikow .ccd i .sub, a z tamtego pliku bedzie trzeba usunac koncowke .avi
podpinasz potem calosc do wirtulanego napedu no i wszystko sie wyjasni

ps. wylacz CAPSa :cisza:

danny176 02.05.2004 00:19

hmm.Nie mam plików sub i ccd.Sprawdziłem tam,skąd ściagałem ten plik.Czy to znaczy,że już tego filmu nie zobaczę?Nie ma innego wyjścia?Pozdrawiam.Daniel.

Aszej 02.05.2004 00:26

zmień nazwe na coś_tam.img i spróbuj otworzyć w nero, clon, alcohol czy winoncd i nagraj na cdrw lub podmontuj jako obraz

SEBAW 02.05.2004 09:42

Usuń końcówkę avi. Weź za pomocą CloneCD wypal obraz img.

danny176 02.05.2004 10:43

NIewiem dlaczego ale clooney nie widzi,żadnych plików na moim kompie.Także nie potrafię nic nagrać.Niewiem dlaczego tak się dzieje.Posiadam tylko nagrywarkę Aopen.Nie mam cdroma.Ale niewiem dlaczego,żadnego pliku niewiedzi clooney?Daniel.

esem 04.05.2004 19:03

Podaj pełną nazwę pliku (z wszystkimi kropkami). 8)

danny176 05.05.2004 12:42

JKD_SEAL_KNIFE_COMBAT_MIKE_FARAONE.img.avi

To jest nazwa tego pliku.Próbowałem usuwać końcówki aby odtworzyć to i nic się nei dało.Raz bez img,raz bez avi.Próbowałem zmieniać format plku przez Total Comandera.I nic.teraz zauważyłem ,że ten plik jest znów na emule tylko bez nazwy img
JKD_SEAL_KNIFE_COMBAT_MIKE_FARAONE.avi

Niewiem czy mam ściagać go jeszcze raz,bo być może gość dostał jakieś info od innych użytkowników i zminić sam format i mu chodzi.Ale dalej kwestia jest to dlaczego nie mogę odtworzyć tego pliku i nie mogę nagrać tego,bo jak pisałem wcześniej nero podaje komunikat ,że nieoczekiwany format.a CDclooney wogóle nie widzi żadnych plików na moim komputerze.Pozdrawiam Daniel.

nimal 05.05.2004 13:08

clone potrzebuje ccd
wez i sprobuj podpiac jako wirtual w daemon tools uzywajac opcji pokaz wszystkie pliki i powinno byc ok - przekopiujesz zawartosc z wirtualnej plytki na hdd i juz
o ile to obraz...

danny176 05.05.2004 15:06

Cytat:

Napisany przez nimal
clone potrzebuje ccd
wez i sprobuj podpiac jako wirtual w daemon tools uzywajac opcji pokaz wszystkie pliki i powinno byc ok - przekopiujesz zawartosc z wirtualnej plytki na hdd i juz
o ile to obraz...

Jesteś wielki.Działa.Nie mogę się pozbierać ze szczęścia.jak dziecko się cieszę.Plik sam zmienił na AVSEQ01 a ma dopisek DAT.Ale allplayer normalnie odtwarza ten format i jest ok.Bardzo Ci dziękuję.Miłego dnia.Daniel z Gliwic.

Y@nkee_PL 05.05.2004 16:17

hehe, to jest obraz plytki VCD :)
tak tez wlasnie podejzewalem (moj #1 post) i dlatego kazalem szukac plikow ccd i sub, ale widac bez nich tez dziala ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:23.