![]() |
CD-text
Witam!
mam nagrywarke Teac W58E i pod Nero ladnie nagrywa mi cd-text na plyte i nie wyrzuca zadnych bledow ani ostrzezen natomiast pod WinOnCD 5 pisze ze nagrywarka nie obsluguje cd-text... co zrobic, jak zmusic WinOn do nagrywania cd-text na mojej nagrywarce? WinOn ma zainstalowane SP do wersji 5.02 Bardzo prosze o pomoc |
Weź pobierz nowszą wersję Winoncd 6. Może ta wersja (co posiadasz) nie obsługuje twojej nagrywarki w całości, lub jest jakiś błąd, który nie umożliwia wypalenie CD-TEXT.
Weź jeszcze wgraj nowszy bios do nagrywarki, oraz ForceASPI 1.7 PS. Jak będziesz wgrywał bios do Teac, to nie wgrywaj od razu najnwoszy, tylko musisz stopniowo, tzn, jak masz bios XX1 to aby wgraj XX3, tu musisz najpierw wgrać XX2, a potem XX3 - po koleii. |
Mialem juz wersje 6 na probe ale jest jak dla mnie zbyt cukierkowa (moze da sie jakos zmienic wyglad programu?) i tak jakby wolniej chodzil sam program. Poza tym to kobyla i duzo miejsca zajmuje na dysku :(
Do WinOn 5 chyba nie ma juz innych poprawek niz te co zainstalowalem. Do mojego TEACa nie znalazlem nowego biosa na stronie producenta. Co to jest ForceASPI? To jakies sterowniki dla nagrywarek? |
ForceASPI są to stery odpowiedzialne za poprawne działanie napędów optycznych. Możesz pobrać je z tego linku http://seba.wsm.wielun.pl/pliki.htm
Natomiast co do biosu, to sam nie mogę nic wyszukać, chyba nie ma do niej nowszego biosu. |
wgrywaj nowe sterowniki do Winona (unidriver) - uniDRV Version 1.19.1 (This file "uniDRV" adds additional recorders support for WinOnCD)
oraz przydalby sie ostatni SP do Winona 5 - WinOnCD 5 ServicePack 3 (Updates WinOnCD 5.xx to version 5.05b) ;) |
niestety nie dalo nic wgranie unidrv ani upgrade do 505 :( moze jeszcze jakies solucje?
pozdrawiam Andre |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:17. |