![]() |
Problem z Liteonem LDW-851s
Problem dotyczy odtwarzania filmów DVD w odtwarzaczu stacjonarnym . Nagrywałem filmy na różnych płytkach DVD plusach i minusach na różnych markach przy odtwarzaniu filmy przeskakują . A jak nagrywam na DVD RW to chodzą idealnie . A te same firmy płyt dvd plus i minus nagrywane u kogoś innego chodzą dobrze . Mój bios to GS08 . Nie wiem o co chodzi ?? Pomocy !
|
Po pierwsza wgraj nowy bios GS0H. Po drugie po wgraniu nagraj film DVDDecrypterem.
mjq |
Nie bardzo sie na tym znam . Po zciągnięciu nowego biosu załaduje sie automatycznie ?? . Bo jestem zielony w tym temacie . Jak byś mógł to powiedz mi jak dokładnie to zrobić i co ten bios zmienia z góry dziękuje
|
Cytat:
2.) Rozpaku zipa 3.) Uruchom plik exe z biosem 4.) Wybierz odpowiedni naped i klikasz update Cytat:
mjq |
Dzięki za pomoc zainstalowałem bios chyba pomogło co do minusów, będę testował.A co do plusów już zauważyłem że nagrałem płytkę przez booktype a po wypaleniu mój Litek go nie widzi i na stacjonarnym przerywa ale to chyba wina płytek bo to esperanza +.
|
heh... ach ta esperanza... czy to na prawde trzeba tak wiele razy pisac? :)
pozdro! |
Witam ponownie po zainstalowaniu biosu miałem miesiąc spokoju wszystko było ok a teraz mam następny problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Nagrywarka nagrywa bardzo wolno i podczas zapisu miga dioda czerwona czas zapisu x4 to prawie godzina ! co jest nie tak ???? pomocy !!!
|
Sprawdz czy masz wlaczone DMA dla wszytskich napedow.
mjq |
Co To Jest Dma ? Jak ByŚ MugŁ Opisac Jak To ZrobiĆ To BĘde WdziĘczny ! Jestem W Tym Zielony
|
Ilość załączników: 1
sprawdzić czy włączone jest DMA możesz za pomocą Nero Info Tool (jest w Nero)pod warunkiem że masz zainstalowane Nero
|
Cytat:
DMA ma za zadanie odciążyć procesor główny od samego przerzucania danych z miejsca na miejsce (np. z urządzenia wejściowego do pamięci), procesor może w tym czasie zająć się 'produktywnym' działaniem. Specjalizowane układy wspomagające DMA (np. te spotykane w PC) potrafią też kopiować obszary pamięci dużo szybciej niż uczyniłby to programowo procesor główny. mjq |
W zakładce nero intol niema DMA wogule a wcześniej było ostatni włozyłem karte muzyczną i chyba po tym coś sie zieniło wyjołem ją z komputera i dalej nie ma DMA jest tylko autorun on co moge z tym zrobić????
|
Ilość załączników: 1
otwórz jeszcze menadżer urządzeń i sprawdz tam w zależności na którym kanale masz podpiętą nagrywarke
|
Nie ma wogle tak jak u ciebie kanałów wysłał bym ci załacznik ale nie wiem jak go i czym dodac do załacznika to jest dla mnie nowość
|
a możesz napisać jaką masz płyte główną czy przypadkiem nie jest na nForce2 ?
P.S a co do załącznika to zrób zrzut ekranu pomniejsz do rozmiaru 640x480 i dodaj jako załącznik |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49. |