![]() |
Wyczyściłem optykę i już póki co działa:)
DZIĘKI! |
Witam!
zadnej plyty czyszczacej! poszukaj odpowiedzi na forum bo to juz byo omawiane wiele razy ps. okreslaj dokladnie tytyl rozmowy |
dzięki!
Jeszcze jedno pytanko: Do wyczyszczenia lasera użyć płyty czyszczącej, czy zrobić to w jakis inny sposób? |
Nagrywarka nie rozpoczyna nagrywania bo nie potrafi skalibrowac mocy lasera do konkretnej plytki. Moze to miec zwiazek z obecnymi plytkami ktore sa przeznaczone do wysokich predkosci i starsze nagrywary maja klopoty z prawidlowym rozpoznaniem ich, albo tez juz laser powoli siada, moze tez wymagac wyczyszczenia. Rozwiazania nasuwaja sie same - przeczyscic optyke (co moze niewiele dac) albo zmienic plytki na przyswajalne (raczej nie 52x) albo zmienic nagrywarke. Kolejnosc raczej taka jak podalem.;)
|
Mialem to samo TEAC 516EB zauwazylem to przewaznie na plytkach z opisem do wypalania X52
porostu jak trfilem plytki ktore sie palily kupowalem wieksza ilosc ale po pewnym czasie zmienilem na urzadzenie na litona . |
Mam problem!
Nie wiem co dzieje się z moja nagrywarka (TEAC).
Przy nagrywaniu niektórych płyt, z regóły tych tańszych, ale nie tylko, nie rusza bufor nagrywania. Pasek postępu dochodzi do kilku procent a późnie pojawiają sie kolejno komunikaty: Power calibration error Illegal medium Nie mozna wykonac polecenia Zakończ w trybie DAO! Co prawda nie uszkadza płytek, ale co mi z tego, jak nie mogę nic wypalić:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:01. |