![]() |
napisy podświetlane w DVDMaestro
to już mój drugi dzień zamgan z DVDMaestro jak narazie wszystko ok. zrobiłem 3 filmy (z wklejonymi napisami) i wszystko gra.Program nie jest aż taki ciężki do opanowania jak to niektórzy opisują - ja załapałem w ok 2h o co w nim chodzi!!!
dobra koniec zachwalania , teraz pytanie: 1.czy da się w menu zrobić przyciski np START PLAY itp. które będą sie podświetlały tak jak przy orginalnum dvd -czyli świeci się tylko napis i nic poza nim 2.jeżeli nie da się zrobić punktu 1 to czy można zrobić tak : wokół napisu np. PLAY zrobic samo obramowanie - chodzi o to że jak najade na przycisk PLAY to podświetli mi się tylko obramowanie wokół niego a nie cały środek szukałem podobego tematu na forum ale niestety nie zanlazłem , sam troche kombinowałem w dvdmaestro ale nic mi nie wychodziło. Może czeba tam coś pozaznaczać ??? pozdrawiam |
Polecam program DVD Menu Studio. Tam sobie robisz cale menu wraz z jego testowaniem a potem importujesz do DVDMaestro.
pozdro mjq |
Ilość załączników: 1
już wiem jak to się robi w DVDmaestro!!!!
jest to bardzo proste wystarczy mieć dwa obrazki gdzie jeden jest wygladem naszego menu wraz z wszystkimi przyciskami np.play,scenes itd, natomiast drugi jest caly bialy i znajuduja sie na nim tylko "otoczki" przycisków !!! w rezultacie piękne menu zbliżone do orgnału ;-)!!!! zresztą co tu będe sie rozpisywał dodaje załącznik w którym jest przykładowe menu POLECAM : |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |