![]() |
internet + udostepnianie + siec + ftp = problem
dziwny temat :P heh... nie wiedzialem jak sformulowac.. otoz mam pare problemow. Mam siec 2 komputerowa :] i z serwera udostepniam neta przez windowsa.. i teraz problemy - na kliencie nie dziala strona ideii (idea.pl) ani allegro.pl wiecej przypadkow nie stwierdzilem narazie. A co do FTP - jak mam udostepnione polaczenie to nie dzialaja mi serwery FTP na serwerze (na kliencie nie potrzebuje) jak wylacze udostepnianie to wszystko wraca do normy... czego to wina?
pozdro ;) |
a jakie adresy sieci wewn. ?
|
nie rozumiem?
pozdro ;) |
Cytat:
|
192.168.0.1 - 192.168.0.2 = oto lazi?
pozdro ;) |
Cytat:
Cytat:
powiedz tylko ... jakie to windows'y? czy na srwerze nie ma problemu z tymi stronami? jaki provid'er (kto oferuje ci internet)? narazie tyle ... pozdr |
tpsa - neo+, na serwerze wszystko chodzi MIODZIO
pozdro ;) |
nie masz zadnych firewalli? Moze jakis port jest zablokowany
|
chyba sie nie dogadamy ... :blee:
pozdr |
Alex, czemu sie nie dogadamy? windowsy to xpeki - zapomnialem dodac..
Kasprzak - firewalli brak... tzn. mialem, odinstalowalem i sytuacja ta sama :( pozdro ;) |
Cytat:
A co do FTP to zobacz czy nie masz włączonej windowsowej zapory połączenia internetowego. Pozdro |
Cytat:
poczekaj do juta ... dzis mi sie juz niechce ... zrobie sobie roter na XP to ci pomoge 8) pozdr |
surff, co do zapory - to sie domyslilem i jeszcze az taka lamka nie jestem...
a ten MTU bede musial looknac, thx za podpowiedz... pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
surff@ MTU to paczki TCP ... a dokladnie maksymalna długość ramki wysyłanej przez protokół IP w dowolnych warunkach ... i nic tu nam nie pomoze sorry ... respect probowalem pomoc kolesiowi na privie ...widac ze ma inne problemy (... ok, ja ide grac klanowke, jutro porozmawiamy ... narazie i sorka, ze tak przerywam rozmowe :() surff@pozdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00. |