![]() |
PainKiller '04
Czy ktoś ma jakiekolwiek problemy z ta gra? 8)
pozdr |
a czemu pytasz?
|
Moj problem wyglada tak ze nie moge przejsc jakiegos wielkiego kolesia
ktory chodzi za mna w kolko a tam jest jakas przepasc z lawy i takie schodki obok chyba III akt ostatni level... ale nie pamietam dokladnie... :P HilFe Mir ;p |
Cytat:
pozdr |
Masz na mysli problemy z jej przejsciem czy z uruchomieniem? Jesli te drugie, to ja mialem, ale juz je rozwiazalem. Opisalem je krotko w poscie dotyczacym wyboru konfiguracji komputera za okolo 7 - 8k.
Ale musze tez przyznac, ze gierka wcale nie jest (przynajmniej wedlug mnie) taka rewelacyjna. Ot taka sobie, srednio wygladajaca strzelanina. I zeby nie bylo - przy Serious Samie spedzilem naprawde mile chwile :) A to juz bardziej porownalbym do Will Rock, ktory niby byl podobny do SS, ale to juz zdecydowanie nie bylo to... Moja opinia moze jednak byc spowodowana tym, ze naprawde kiepsko mi ta gierka chodzi. Nie wiem czemu, bo podobno jest dobrze zoptymalizowana, a np. taki Enclave, ktory wygladal o NIEBO lepiej, chodzil mi ultraplynie w kazdej rozdzielczosci i z kazdymi wlaczonymi ustawieniami. A Painkiller co chwila sie zacina, bo komputer co chwila cos doczytuje, skacze w trakcie gry (ale to nie wina karty graficznej, podejrzewam, ze pamieci), a do tego naprawde srednio wyglada (to moze juz byc kwestia karty graficznej). No nic, moze to po prostu takie pierwsze wrazenie, ktore przejdzie przy dalszej grze (chociaz po wczorajszych dwoch pierwszych etapach jakos nie bardzo chce mi sie do niej wracac). Zobaczymy. Aha, i jeszcze jedno - sporo osob w to gralo, wiec mozecie mi to powiedziec. Czy u Was tez w pierwszym etapie na cmentarzu jest tak ciemno? Jak wlaczylem gre z domyslnymi ustawieniami, to tam po prostu nic nie bylo widac. Oczywiscie w opcjach jest mozliwosc zwiekszenia jasnosci, ale mam wtedy wrazenie, ze gra nie wyglada tak, jak chcieli tego tworcy. Ale przy domyslnych to naprawde, przeciez tam kompletnie nic nie widac. A gralem w nocy, wiec zadnego swiatla w pokoju nie bylo. Tez tak macie? |
Cytat:
Cytat:
zrobilem wszystkie bonusy, sekrety ... kompletna amba ... dobra old school'owa gierka ... u mnie ma 12 na 10 :D Cytat:
ale chlopakom jak widac na slabym sprzecie tez hula Cytat:
pozdr |
Cytat:
Porada skopiowana z forum cdrlab.pl, a napisana przez SidTheRat: "w suficie jest dziura strzealsz w dziure pojawia sie promien jasnosci i oswiecenia [swiety gniew ] musisz wejsc na ten pomost i kiedy koles cie juz juz bedzie mial zeskoczyc w prawo - tam jest wystep z drabina [game over]" Od siebie dodam, że jak ten duży gościu wyzionie ducha, to skaczesz do środka dziury z ogniem bez obaw :) Od siebie mam natomiast pytanie do osób grających w tę gierkę. Mianowicie czy macie jakieś problemy z tą grą?? U mnie gra co pewien czas wychodzi do Windowsów lub zawiesza się i monitor przechodzi w stan czuwania :( Nie wiem, co jest grane... zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty i nic nie pomogło, zainstalowałem patch'a 1.1 i też nic, zainstalowałem patch'a 1.15 i dalej to samo :( Kartę grafiki mam R9100 Sapphire... może jakiś konflikt z kartami ATI to jest ?? Dodam, że kolega ma też kartę grafiki tę samą co ja i ma te same problemy. Czy jest jakieś wyjście, żeby można było bezproblemowo delektować się zabijaniem truposzy?? :) Pozdrówki |
Dzisiaj kupiłem w markecie Painkillera,zainstalowałem bezproblemowo...i pierwsze wrazenie słabe:fabuła wydumana...juz samo strzelanie na cmentarzu jest bez sensu,zobaczymy dalej co bedzie.
Do działania gry i grafy nie mam zastrzezen--gre ustawiłem na maxa tzn.wszystkie opcje na wysoki i rozdziałka 1600x1200-chodzi bez zacięc na takim sprzecie:Athlon Barton 2500+,karta graf ATI Radeon 9700(8 potoków,256 bit)pł.Asus A7N8X Deluxe,512 DualDDR,Barracuda 120GB 8 cache ,system XP. Na razie nie instalowałem łatek ale w sieci juz są i to nawet Fix CD z powodu za "mocnego" zabezpieczenia przy którym niektóre napedy CD (jest lista podana) nie wyrabiają.Moze z tego powodu gra wychodzi niektórym do windy gdy doczytuje z CD? |
Cytat:
Chodzilo o to, ze gierka bez problemu mi sie instalowala i nawet czesciowo uruchamiala - tzn. moglem wejsc do menu i bawic sie ustawieniami - ale kiedy wybieralem nowa gre - wywalalo ja do Windowsa. Zadne zmiany ustawien, czy zainstalowanie latki nic nie pomagalo. Dopiero zainstalowanie najnowszych driverow do karty graficznej to zrobilo. Z tym, ze dalej mialem problemy, bo teraz co prawda uruchomilo mi sie demko poczatkowe, ale kiedy mialem juz zaczac w koncu wlasciwa gre, znowu wywalilo mnie do Windowsa. Tym razem trzeba bylo zmniejszych rozdzielczosc i w koncu moglem zaczac grac :) Cytat:
Moze ja tez jeszcze sie do tej gry przekonam. Tymczasem o wiele chetniej przeszedlbym jeszcze raz Serious Sama niz odpalal Painkillera. A juz najchetniej wlaczyl jeszce raz Enclave. Ta gra naprawde mi sie podobala, a na grafike w niektorych miejscach nie moglem sie napatrzec :) Cytat:
Cytat:
W sensie? Ja mam monitor ustawiony i tak dosc jasno, wiec raczej wiele juz go nie rozjasnie.,, Ale spoko, wyszedlem juz z cmentarza, a w kolejnym etapie jest juz duzo jasniej :) |
Cytat:
A wlasnie, podales swoja konfiguracje, ale albo ja nie widze, albo nie podales najwazniejszego - karty graficznej :) |
po zainstalowaniu patcha 1.1 gra juz nie wymaga plyty w napedzie ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzieki, moze kiedys :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:12. |