![]() |
Mam płytę gł. na VIA, oczywiście Hyperiony są wgrane.
Płyta ECS K7VTA3 ver. 1.0. |
jakie sterowniki instalowałeś do IDE ? Masz może pł.główną na Nforce?
|
Nie widzita, że już to zrobiłem???
Oka mam też alkohola i w opcjach odchaczyłem ptaszka przy emulacji, jest ok....... ALE!!!! Nero CDspeed pokazuje info o nośniku, tylko że: 1. Mam wsadzoną płytę Philips CD-RW daję Dodatki --> informacja o dysku i producenta pokazuje "Plasmon", gdy dam test nadpalania to tam zaś jest "Ritek" więc o co chodzi?? Jak jest prawda? 2. "cdr atip reader 0.92", ani "CDR indetifier 1.63" nie widzą nagrywarki, ani CD-ROMa, tylko dalej ******ą coś o SCSI. Ktoś odpowie na te dwa punkty???? P.S. Z ASPI mam wsio ok. |
i zainstaluj aspi/force aspi
|
jesli masz Alco to wylacz opcje 'Ignoruj typ nosnika (ATIP)'
w przypadku CloneCD jest to 'Ukryj nosnik CDR' |
Nic z ATIP nie mogę odczytać.
Hej, ani nero ani "cdr atip reader 0.92", ani "CDR indetifier 1.63" nie potrafią mi nic wyczytać z ATIP. Jest jeszcze jeden niuans.
Dwa ostatnie wogóle nie widzą nagrywarki SCSI (puste pole) - ja mam na IDE oczywiście. A nero ogólnie widzi napęd tylko żadnego info o nośniku nie mogę uzyskać. Także testu przepalania nie mogę przeprowadzić. Mem Nero 6.3.1.6 Ultra Edition, WIN XP, palare LG GCE-8320B@GCE-8400B. Enyłan łil help? Oka mam też alkohola i w opcjach odchaczyłem ptaszka przy emulacji, jest ok....... ALE!!!! Nero CDspeed pokazuje info o nośniku, tylko że: 1. Mam wsadzoną płytę Philips CD-RW daję Dodatki --> informacja o dysku i producenta pokazuje "Plasmon", gdy dam test nadpalania to tam zaś jest "Ritek" więc o co chodzi?? Jak jest prawda? 2. "cdr atip reader 0.92", ani "CDR indetifier 1.63" nie widzą nagrywarki, ani CD-ROMa, tylko dalej ******ą coś o SCSI. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47. |