![]() |
To ciekawe co piszesz bo koles mi kiedys nagral kilka plytek na HP 2x2x... w kazdym razie model troche juz starszy i chodza na moim sprzecie idealnie wiec juz mam dosyc tych prub i musze kupic zmieniarke ktora czyta CD-r i CD-rw moze wtedy bedzie ok.ten twoj sprzet jest nowy modelowo ?
Pozdrawiam |
Witam mam podobny problem. Metoda prob i bledow wykluczam kolejne elementy. Najpierw obstawialem nagrywarke Samsung 408. Serwis po 2 tyg wymienil mi ja na nowa. Podpinam a tu znowu przeskoki i trzaski. Najpierw uzywalem copy cd z ecdc 4 adapteka. Wczoraj sprubowalem clonecd z predkoscia x2 dla dvdrom samsung 606 i cdrw. Efekt znacznie gorszy niz wczesniej (o 300%). Za kazdym razem obraz plyty kopiowany byl najpierw na hdd. Wszystko wskazuje na czytnik dvdrom. Natomiast moj samochodowy zmieniacz kenwood nie radzi sobie z cd-r z mojej nagrywarki, lecz plytki cd-r ze starej nagrywarki mitsubichi x2 dzialaja ok.
Pozdrawiam |
Razor dzieki za rade najbardziej inteligentna ze wszystkich (nie obrazajac innych) ha ha ha ;-)
|
kup sobie specjalny odszumiacz płyt firmy firmy sushitamsung. kosztuje jedyne 3 zł + 22% vat
|
Jak pisalem wyzej to nagrywalem na ruznych programach i plytach i zawsze to samo (prawie zawsze)
ale cos w tym jest co piszesz bo te trzaski sa najczesciej na poczatku utworow chyba przezuce sie na czarne plyty analogi tylko skad taka zmieniarke do fury ha ha ha Pozdrawiam |
Ja w "gablocie" mam SONY CDX-4000RX i nie mam zadnych problemów z płytami. Charata wszystko jak leci, sony, basf, tdk, platinum, verbatim a nawet "no name" Nawet 3 dni temu stwierdziłem ze odtwarza mi CD-RW. :) (Rychło wczas. Yeeessssssss)
A co do twojego problemu to miałem trzaski na początku nagrania każdego utworu ale zmieniłem program do nagrywania i wszystkie problemy znikneły. Teraz nagrywam na WinOnCd 3.8 PE a przedtem na NTI CD-MAKER czy coś takiego. |
slucham na sony cdx-c880r i nie ma zadnych problemow, a starzy na clarionie (nie pamietam jaki ale jakis topowy) i tez jest spox.
nie polecam plyt niebieskich z nimi maga byc problemy (wolny odczyt - i skoki muzyki - co do samochodowych odtwarzaczy), ja nagrywam na zielonych (roznych=wszystkich) marek i wszystkie sa spox korekcja jitter ma znaczenie t y l k o przy kopiowaniu w locie (moze powodowac zaburzenia dzwieku w przestrzeni). jak mi kiedys nagrywara dodawala takie trzaski to byla trzasnieta i wymienili na nowa. co do sprzetu w bryczce to pewnie jest dobry, jezeli juz to wypalara.. pozdrawiam |
A wiec tak: nagrywalem na wielu plytach wiec najlepiej wyszlo na SONY i TDK ale jedna kopia jest idealna a np. nastepna juz nie i nie ma reguly na to (wylanczalem nawet calego kompa miedzy nagrywaniem nastepnej plyty ha ha ha )nagrywalem na 3 programach NERO ,WinOnCd, CLONE i to tez bez znaczenia. Ale doszedlem do tego ze na domowym sprzecie kazda plytka gra OK tylko w samochodzie jest kiepsko ,mam u siebie Pioniera (zmieniarka) a u ojca Sony (tez zmieniarka) i na obydu jest tak samo zle wiec to mnie zastanawia ze dwa sprzety odmiennych marek nie dzialaja poprawnie (oby dwa nie czytaja tez CD-rw) a slyszalem ze najnowsze potrafia zagrac na CD-rw wiec moze jest za slaby laser by mogl odczytac chociaz CD-r??? moze ktos slucha plytek w samochodzie niech sie podzieli uwagami (jaki sprzet,marka,itp.) moze tez ma podobne problemy
Dziekuje wszystkim za pomoc ale obawiam sie ze czeba bedzie zmienic sprzet w bryczce (brrrrrr), takie zycie. Pozdrawiam |
na basfach prawie zawsze sa trzaski przy wysokich tonach
|
zobacze na tych TDK co mowisz ,ja nagrywalem na VERB.BASF i na innnych tanszych plytkach,moze dla tego takie sceny.
Problem jest tylko po wypaleniu a nie po zrzucie na HDD ale sprubuje na innym programie to zobaczymy |
Cytat:
|
Cytat:
Rzeczywyście do zrzucania tracków Audio polecam EAC, jest po prostu najlepszy. Pozdrawiam |
A odsłuchiwałeś zrzucone na dysk tracki??? Jesli w nich sa te same trzaski - ewidentnie wina jest po stronie zgrywania.
Zeby to wyeliminowac w 99% polecam cadwarewy programik ExactAudioCopy (do ściągnięcia z CDRinfo) który ma tzw secure mode (czyli 100 razy lepszy od wszystkich jitter correction itp.). Natomiast jesli pliki na dysku sa ok a po wypaleniu są trzaski, winy nalezy szukać albo w oprogramowaniu (sprubój wypalić w czymś inny, ExactAudioCopy np.). Jesli i to nie pomoze, zaczal bym podejrzewac nagrywarke lub jej podlaczenie. |
"fly" jest domyslnie zaznaczone ( prawa dolna czesc okna
nagrywania w WinOncd - w 3.8 opcje trzeba zaznaczyc- kopiuj wolno ale bezpiecznie). Trzeski moga byc spowodowanie niewlasciwym nosnikiem - mialem takie problemy z czerwonymi Basfami. Jitter nic Ci nie pomoze- bo chyba na zrodle po przeciagnieciu do Wioina trzaskow nie ma? ( jest w Option Wiona ). No i jak tu koledzy pisac- DAO do Audio |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:07. |