Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywarka - jest, ale jej nie ma... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-jest-ale-jej-nie-ma-34653/)

nimal 11.05.2004 07:37

zmien tasme, podlacz ten hdd pod drugi kontroler rzeby sprawdzic czy kanal nie jest walniety w dziwny sposob
zainstaluj stery mobo koniecznie

esem - smiac sie, zawsze nalezy sie smiac dopuki nikomu sie krzywda nie dzieje

esem 10.05.2004 18:00

Cytat:

Napisany przez nimal
sprobuj zainstalowac forceaspi - moze to tylko stery

OdpowiedĽ w stylu Tweaka:
niedomaga komputer - zmień zasilacz,
niedomaga CD-ROMo podone - zainstaluj ASPI, fixaspi, forceaspi.
Już nie wiem: czy się ¶miać czy płakać. 8)

SEBAW 10.05.2004 16:10

Jeżeli były instalowane sterowniki od płyty głównej lub stery odpowiedzialne za kanły IDE to je odinstaluj.

surff 10.05.2004 15:40

Cytat:

Napisany przez Vasquez21
Witam wszystkich

Mam problem z moj± nagrywark± (LG GCE-8523B), lub też z czym¶ innym z czego jeszcze nie zdałem sobie sprawy.
Jaki¶ czas temu chciałem sobie co¶ zainstalować, po czym zdałem sobie sprawę z tego, że mój czytnik jest niewykrywany przez Windowsa XP. Od razu zaznaczam, że nie wiem jak długo to trwało, większo¶ć czasu pracuję na laptopie, tak, że z komputera stacjonarnego praktycznie nie korzystałem. W każdym razie nie wiem co się stało. Jest wykrywany przez BIOS, ale nie widzi go system. Testowałem, również czy działa, poprzez próbę instalacji XP'ka. Wszystko się ładuje, więc wychodzi na to, że jednak tutaj wszystko jest ok.
Próbowałem zainstalować w Windowsie już nagrywarkę, ale również komp nie potrafi jej znaleĽć.
Dzisiaj pożyczyłem od kumpla nagrywarkę LITE-ON (LTR-52327S) i sytuacja jest identyczna ;/. Nie wiem co robić, od razu mówię, że mieszałem również ze zworkami, ale też nic nie daje ;(.
Je¶li kto¶ wie, albo ma jaki¶ pomysł to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

SprawdĽ w menedżerze urz±dzeń czy czasem przy kontrolerze pod który masz podpięty napęd nie masz wykrzyknika:) Je¶li tak to odinstaluj kontroler-->reboot systemu - niech się od nowa wykrje. Powinna się także wtedy pojawić w systemie wypalara. Pozdrawiam

nimal 10.05.2004 14:42

sprobuj zainstalowac forceaspi - moze to tylko stery

Vasquez21 10.05.2004 14:28

Nagrywarka - jest, ale jej nie ma...

Witam wszystkich

Mam problem z moj± nagrywark± (LG GCE-8523B), lub też z czym¶ innym z czego jeszcze nie zdałem sobie sprawy.
Jaki¶ czas temu chciałem sobie co¶ zainstalować, po czym zdałem sobie sprawę z tego, że mój czytnik jest niewykrywany przez Windowsa XP. Od razu zaznaczam, że nie wiem jak długo to trwało, większo¶ć czasu pracuję na laptopie, tak, że z komputera stacjonarnego praktycznie nie korzystałem. W każdym razie nie wiem co się stało. Jest wykrywany przez BIOS, ale nie widzi go system. Testowałem, również czy działa, poprzez próbę instalacji XP'ka. Wszystko się ładuje, więc wychodzi na to, że jednak tutaj wszystko jest ok.
Próbowałem zainstalować w Windowsie już nagrywarkę, ale również komp nie potrafi jej znaleĽć.
Dzisiaj pożyczyłem od kumpla nagrywarkę LITE-ON (LTR-52327S) i sytuacja jest identyczna ;/. Nie wiem co robić, od razu mówię, że mieszałem również ze zworkami, ale też nic nie daje ;(.
Je¶li kto¶ wie, albo ma jaki¶ pomysł to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:40.