Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Cinema Craft Encoder podczas przerabiania filmu wyłącza się!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f16/cinema-craft-encoder-podczas-przerabiania-filmu-wylacza-sie-34695/)

Ufil123 11.05.2004 16:46

Cinema Craft Encoder podczas przerabiania filmu wyłącza się!!!!

witam!!!

podcza przerabiania filmu CCE wyłącza się tzn.przerobi jakieś 20% filmu i się wyłącza z tym ż e dzieje się tak tylko na niektórych filmach, myśłałem że to wina filmu (że jest gdzieś uszkodzomy)ale filmy nie mają najmniejszego błedu więc będzie to chyba wina czegoś innego!!!!!!

uzywam AviSynth_254 i CCE 2.67.00.23

czy wiecie czego to może byc przyczyna!!!!słyszałem że CCE 2.5 mimo że jest starszy jest lepszy niż te nowe wersje,aleszukałem i nie umiałem znaleść wszędzie są tylko nowe wersje !!!! czy mógłby ktoś wrzucić tu linak do wersji 2.5!!!

serdeczne dzięki POZDRAWIAM

namor 11.05.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez Ufil123
...słyszałem że CCE 2.5 mimo że jest starszy jest lepszy niż te nowe wersje,aleszukałem i nie umiałem znaleść wszędzie są tylko nowe wersje !!!! czy mógłby ktoś wrzucić tu linak do wersji 2.5!!!

poszukaj na P2P ale do wersji 2.50 CCE musisz użyć AviSynth 207

CobraVerde 11.05.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez namor
poszukaj na P2P ale do wersji 2.50 CCE musisz użyć AviSynth 207

nie koniecznie - od jakiegoś czasu używam CCE 2.50 i AVS 2.54 bez problemu. trzeba tylko zrobić dobry skrypt AVS ;)

a te wywalanie się CCE to może być sprawka błędów pamięci RAM, na które ten encoder jest bardzo wrażliwy...

Ufil123 11.05.2004 17:31

a te wywalanie się CCE to może być sprawka błędów pamięci RAM, na które ten encoder jest bardzo wrażliwy...

ale czemu dzieje się tak tylko przy niektórych filmach??????

czy można temu zapobiec???

trzeba tylko zrobić dobry skrypt AVS

mógłbyś napisyć tu co ma zamieścić w tym skrypcie???
acha PRZYPOMNIAŁO MI SIE JAK WRZUCIŁEM TEN SAM FILM BEZ SKRYPTU AVS TO SZEDŁ BEZ PROBLEMU

POZDRAWIAM

CobraVerde 11.05.2004 17:52

Cytat:

Napisany przez Ufil123
ale czemu dzieje się tak tylko przy niektórych filmach??????
czy można temu zapobiec???

bo pamięć siada tylko czasem np. przy dużym obciążeniu, w specyficznych warunkach - chyba, że całkiem padnie ;)
a można temu zapobiec wymieniając ją na markową....
Cytat:

Napisany przez Ufil123
mógłbyś napisyć tu co ma zamieścić w tym skrypcie???

jest na mojej stronie ale przypomnę przykładowy skrypt:

AviSource("X:\xxx\film.avi")

LanczosResize(XXX,XXX)
AddBorders(0,XX,0,XX)
ConvertToYUY2()
AudioDub(BlankClip())

w tym przypadku ważne są zaznaczone na czerwono linie. do tworzenia poprawnych skryptów używam FitCD 1.1.3, który jest na mojej stronie.

Ufil123 12.05.2004 01:24

CobraVerde
wpisałem to do skryptu AVS ale dalej wybija za każdym razem przy 20% - siedze nad tym ok 4h i nic kąkretnego nie wymyśliłem, aż nagle wpadłem na pewną zależność filmy które nie chce mi przerobić CCE to filmy NOWE i są w Xvidzie. wię wrzuciłem film do Virtualduba ustawiłem kompresje na Divx 5.01 i już problem z głowy!!!CCE przerabia taki film że aż miło!!!!wiem wiem zaraz zapytacie po co niepotrzebnie przerabiam Xvid na Divx (skoro można zainstalować innego Xvid'a) ale niestety instalowałem przeróżne kodeki Xvid i cały czas film nie chciał się przerobić w CCE,więc zmiana Xvid'a na Divx'a była chyba najprostszym sposobem pozbycia się problemu.

jeśli ktoś miał podobny problem to niech spróbuje tej metody - naprawde pomaga

jutro zrobie test na CCE 2.5 może on poradzi sobie z tym koszmarnym filmem

pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie !!!!

CobraVerde 12.05.2004 10:28

hmm, taka konwersja xvid->divx odbywa się pewnie ze stratą jakości więc proponuję jednak przejść na CCE 2.50 - ja na tej wersji nie mam problemów z żadnymi filmami, a przerabiam głównie nowe pozycje kodowane xvide'em.

Ufil123 12.05.2004 16:06

ok... zainstalowałem CCE 2.5 ale już jest pierwszy kłopot!!!! nie umie załadowć do niego skryptu avs :-( pisze że moge załadować tylko avi,mpg !!!!ale doszłem jeszcze do tego że może zmiana AviSynth na wersje 2.08 coś zmieni - bo przy tamtym czasami przejaskarawiał mi sie obraz zato na tym 2.08 wszystko jest ok!!!
ja załadować skrypt avs do CCE 2.5 bo jak chece go załadowć na chama to wiesza sie program

pozdrawiam

CobraVerde 12.05.2004 16:13

wszysko jest na mojej stronie...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26.