Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pomóżcie jaką nagrywajke wybrać ... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pomozcie-jaka-nagrywajke-wybrac-34712/)

czero 13.05.2004 19:56

BIerz NEC'a, ja tak zrobilem niedawno i jestem w 100% zadowolony :).

Esiek 13.05.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez Jollo
Hi,
mam zamiar zakupić do ceny 550 PLN nagrywarke DVD+- R/RW i moje typy to:

1.) NEC ND-2500A
2.) Lite-ON SOHW 812S
3.) BTC DRW 1008IM
4.) LG GSA-4082B

Naczytałam się mnóstwo recenzji i testów po polsku i in english i skłaniam się do NEC'a albo LITE-ON'a ale mam dość duży mentlik bo opinie są różne. ???Potrzebuję nagrywajke bardziej uniwersalną do CD i DVD bo będzie to jedyna nagrywajka w kompie wraz z DVD-ROM LiteON'a i CD-ROM LG. Pomóżcie wybrać co Waszym zdaniem jest godne polecenia na dziś dzień. :peace:
Aha założenie to nagrywanie średnio 1 płytki tygodniowo CD lub DVD na tanich nośnikch dla swoich potrzeb.

-=Payti=-

Nie wiem czy czytałes to forum ale jakbys czytał to bys sie juz nie pytał o nagrywarke tylko bys wzioł neca. Jesli chcesz nagrywac na tanich płytach a o takich piszesz to tez w zasadzie nie masz wyboru. CO do przerabiania to neca na dl tez raczej przerobisz..

Nomadik 13.05.2004 19:07

Hej, moj pierwszy post tu ;-)

Ja mam pytanie, jak jest z halasem poszczegonych napedow? Do tej pory mialem stara nagrywarke TEAC 512EB i przyzwyczailem sie, ze zadna plytka mi nie huczy w napedzie ;-) Akurat wole troche wolniejszy sprzet niz szybszy ale halasujacy...

Napedami DVD sie srednio interesowalem do tej pory ale dzis przyjrzalem sie cenom nagrywarek i zobaczylem Lite-on'y w cenie okolo 400 PLN. Poniewaz od dawno zagladam na CDR Info, to zaczelem tu przegladac forum. Musze sporo jeszcze poszukac w necie na temat DVD (tam zawsze jakies konkurencyjne formaty byly, teraz sa jakies dual layer itd..) ale przy aktualnych cenach to nabycie nagrywarki DVD jest sensowna inwestycja...

zorg 13.05.2004 18:27

:niepow: tak tak kup litka pozniej przerobisz go na kosiarke do trawy :niepow:

Ziku 13.05.2004 18:19

Kup Litka 812s
Później najprawdopodobniej przerobisz go na 832s DL

lukk21 12.05.2004 10:27

napewno nie BTC!!!! nie mam zaufania do tej firmy i nie kupilbym nawet jesli niby produkowaliby kiedys najlepsze napedy/plyty cdr....ja mam liteona i nie narzekam...

mjq666 12.05.2004 09:58

Cytat:

Aha założenie to nagrywanie średnio 1 płytki tygodniowo CD lub DVD na tanich nośnikch dla swoich potrzeb
Kup Nec-a 2500a

Jollo 12.05.2004 01:46

Pomóżcie jaką nagrywajke wybrać ...

Hi,
mam zamiar zakupić do ceny 550 PLN nagrywarke DVD+- R/RW i moje typy to:

1.) NEC ND-2500A
2.) Lite-ON SOHW 812S
3.) BTC DRW 1008IM
4.) LG GSA-4082B

Naczytałam się mnóstwo recenzji i testów po polsku i in english i skłaniam się do NEC'a albo LITE-ON'a ale mam dość duży mentlik bo opinie są różne. ???Potrzebuję nagrywajke bardziej uniwersalną do CD i DVD bo będzie to jedyna nagrywajka w kompie wraz z DVD-ROM LiteON'a i CD-ROM LG. Pomóżcie wybrać co Waszym zdaniem jest godne polecenia na dziś dzień. :peace:
Aha założenie to nagrywanie średnio 1 płytki tygodniowo CD lub DVD na tanich nośnikch dla swoich potrzeb.

-=Payti=-

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.