![]() |
Możliwość
Witam !! Chciałem zapytać czy znacie może możliwość wrzucenia gry/programu która naprzykład jest na 4 zwyklłych cd na jedna płytke dvd zeby włączał się autorun i gierka sie instalowala normalnie i bez błędnie..czy może już robiliście coś takiego jakie programy są potrzebne??wiem ze jest to możliwe bo już kilka razy się z czymś takim spotkałem lecz metoda jest mi nieznana
pozdrawiam dzięki za pomoc |
Z autorunem - wyższa szkoła jazdy. Trzeba by pomieszać w samym instalatorze gry.
Za to możesz nagrać obrazy na DVD i podpiąć w daemonie. Może da się też zrobić tak, że daemon sam się instalował i mountował image? |
z tym demonem to troche glupota za duzo mieszania co do instalek to mozliwe a jakze ale trzeba sie pobawic - gdy instalator poprostu szuka kolejnego pliku do skopiowania to jest oki ale gdy szuka etykiety kolejnego dysku wtedy sie robi ciekawiej
|
właśnie cała sztuka by zrobic bez demona ..spotkalem sie z takim zjawiskiem w grze UT2004 wersjia dvd to bylo nic więcej niż wrzucone 6 zwykłych cd na jedna dvd..wszystko smiga idealnie autorun instalka itd.
|
To o co pytasz jest bardzo proste, robisz katalog z np. nazwą gry na HDD, wrzucasz tam cały pierwszy CD, potem wrzucasz pliki z rozszerzeniem .cab z pozostałych cdromów gry i masz gotowy materiał do wypalenia na plycie DVD.
Żeby zrobić samostartującą płytę to np. ja używam programu Multimedia Builder. Bardzo prosty w obsłudze. Mam pytanie tylko ja zrobić żeby w winXP płyta z autostartem uruchamiała się sama po włożeniu do napędu, coś kiedyś pewnie namieszałem i teraz na żadną płytę mój napęd nie reaguje samodzielnie. :( |
Cytat:
mjq |
Ogolnie nie nagrywam gier, ale zdarzylo mi sie kika razy nagrac kilka gier na 1 plytke DVD :) Poprostu wrzucam zawartosc kazdej z plyt gry do jedenego katalogu.
Autorun robie w BC++ Builderze, jest to zwykle okienko z przyciskami instalujacymi wybrana gre: http://willow.iie.uz.zgora.pl/~mmaciole/autorun.jpg Jak do tej pory wszystkie gry instaluja sie bez problemu (bylo ich 7)... Pozdrawiam... Majkel :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |