![]() |
Lexmark Z65 - napełnianie
Mam kilka pytanek odnośnie napełniania drukarki Lexmark Z65, a dokładniej chodzi mi o głowice kolorową o symbolu: 83 PN 18L0042
Jak najlepiej otworzyć tą głowice, aby ją napelnić. W głowicy z czarnym tuszesz nawierciłem mały otworek na igłe. A jak w kolorze? Boje się, że pomyle kolory w głowicy i będzie do wyrzucenia (tak mi się stało w Lexmarku Z42). Najlepiej przydałby się jakiś schemacik lub jakiś innych łopatologiczny sposób. |
Mi się wydaje, że w kolorowych wieko się ściąga ;) miałem taką płyte z InkTec ("Jak napełniać") :) i tam się ściagało :D
|
Aha, też tak myślałem. W Z42 dosłownie się te wieko wyłamywało.
A masz tą płytke? |
Raczej mam. Gdzieś leży, ale napewno się odłamywało (też mam Lexa) i lukałem na filmiki :)
|
Możesz sprawdzić ile ten film waży? Chetnie bym sobie go zobaczyl. Narazie dzięki.
|
Witam...
Jak napełniałem kolor w X75 to wyłamałem wieczko, pod spodem było 6 otworów. Żeby sprawdzić gdzie jest jaki kolor poprostu wbiłem w te otworki naostrzone zapałki i wszystko było jasne... ;-) Pozdrawiam |
Hhmm ciekawy sposob z tymi zapałkami.
Wlasnie buszuje po stonie InkTeca może tam coś będzie. |
ja mam w pudelku instrukcje do napelniania
ale ja mam lexmarka x5150, ale numer tuszu ten sam 83 jak chcesz to puszcze skana i ci wysle |
Tu jest instrukcja jak napełnić http://druknet.pl/regeneracja/?tid=188
|
@Eliasz - no kolorowej instrukcji to ja nie miałem, ale dzięki.
Jeszcze raz wszystkim dzięki za pomoc. Na stronie www.inktec.pl są pliki pdf z instrukcją napelniania. Temat można zamknąć. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28. |