![]() |
Cytat:
Nowe MoBo obsługują AGP x 4 x8 a nie obsługują AGP x2. Starsze GF maja wystarczająca obsługę z poziomu windy, nowsze wymagaja sterowników od producenta karty (MoBo). 8) |
Cytat:
Zauwazylem ze nie zdazylem Ci cos podpowiedziec a juz wyszedles z problemu. Po takich probach i z tego co podpowiadali inni, jedyna rzecz ktora mogla sprawiac ten problem to karta graficzna, napewnoe tu wina nie jest w plycie glownej ani w jej Chipsecie, uwazam ze wystarczy ze wlozysz taka sama karte tylko inny egzemplarz gdyz jak sie domyslam moze miec ona jakies fabryczne usterki, ktore moga powodowac takie dzialanie komputera. Pozdrawiam |
Właśnie zmieniłem kartę na słabszy model GeForce 2 MX - jak na razie wszystko śmiga bez problemu - wydajność oczywiście do niczego ale przynajmniej w grę można pograć.
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa GeForce jest na AGP4 , Radeon na 8 - czy przypadkiem nie może to być wina płyty że obsłuży słabszą kartę a ma problem z mocniejszą? |
Cytat:
|
albo sie grafa przegrzewa (za mocno podkrecona, cos nie tak z chlodzeniem)
albo cos nie tak z plyta glowna, a konkretnie ze wspolpraca mobo:grafa (proponuje update BIOSa) zainstaluj rowniez najnowsze stery do plyty glownej jak i do grafy |
A nie moze to byc cos z karta graficzna?
|
Według mnie jest to wina nie Ramu ale chipsetu płyty głównej, bo te chipsety VIA lubią tak dziwnie chodzić. Spróbój podpiąć innom płyte gł. i zobacz czy dalej sie to dzieje. Nara pozdro :piwo:
|
Jakie temperatury i napięcia pod obciążeniem (prime95)??
|
a jaki masz zasilacz? bo jeśli to TRACER to by wiele tłumaczyło
|
ram masz markowy, nie sadze zeby byl przyczyna tych awarii, a juz napewno nie dlatego ze jest go za malo. xp ma swoje wymagania co do ramu, ale 256 to w zupelnosci wystarczajaca. wiecej potrzeba w sumie tylko do edycji video i innych dziwynych zastosowan.
sprawdz te przerwania w menadzerze urzadzen, bo to tak na konflikt sprzetowy na moje slepe oko wyglada. |
Mam Windows XP , system startuje normalnie chociaż zdarzyło się kilka razy że zamiast systemu zobaczyłem tylko czrny ekran - ale restart i wszystko wrócło do normy.
Mam zamontowane dwa napędy LG nagrywara i Asus DVD . Czy 256 RAMu to nie za mało? Może to jest przyczyna? |
1. miales kiedys ten blad zaraz podczas startu windy?
2. w ogole co to za winda? 3. wiadomo: stery najnowsze, itd 4. sprawdz tryb agp w biosie 5. moze popatrz do menagera sprzetu czy jakos sie przerwania nie kloca takie moje pomysly, pewno wiekszosc z tych punktow juz sprawdziles coz, to moze miec duzo roznych przyczyn, powodzenia pzdr |
Problem z kompem
Moja Konfiguracja : PŁyta Asus Kt 600 , Dysk Sata 80 Gb , Karta Grafiki Radeon 9600 Pro , PamiĘĆ 256 Kingston , Zasilacz 400w.
Komputer Czsami Dziwnie SiĘ Zachowuje - Tzn.dziaŁa Niby Normalnie Ale Zdarza SiĘ Że W KtÓrymŚ Momencie Wysiada Grafika A Windows MÓwi O PowaŻnym BŁĘdzie , Innym Razem Natomiast Wywala Mi Komunikat Że WyŚwietlanie SprzĘtowe NawaliŁo I Przechodzi Do WyŚwietlania Programowego. RobiŁem Testy 3dmark I ZdarzaŁo SiĘ Że TakŻe SiĘ WywalaŁa Grafika. O Co Tu Chodzi ? Sterowniki Wgrane, Direct 9 TakŻe , Wentylatory DziaŁajĄ , Procek Dobrze ChŁodzony - ???????? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |