Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z kompem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-kompem-34845/)

esem 30.05.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez kostianek
Właśnie zmieniłem kartę na słabszy model GeForce 2 MX - jak na razie wszystko śmiga bez problemu - wydajność oczywiście do niczego ale przynajmniej w grę można pograć.
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa GeForce jest na AGP4 , Radeon na 8 - czy przypadkiem nie może to być wina płyty że obsłuży słabszą kartę a ma problem z mocniejszą?

Nowe MoBo obsługują AGP x 4 x8 a nie obsługują AGP x2.
Starsze GF maja wystarczająca obsługę z poziomu windy, nowsze wymagaja sterowników od producenta karty (MoBo). 8)

grappa01 30.05.2004 02:39

Cytat:

Napisany przez kostianek
Właśnie zmieniłem kartę na słabszy model GeForce 2 MX - jak na razie wszystko śmiga bez problemu - wydajność oczywiście do niczego ale przynajmniej w grę można pograć.
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa GeForce jest na AGP4 , Radeon na 8 - czy przypadkiem nie może to być wina płyty że obsłuży słabszą kartę a ma problem z mocniejszą?

Zauwazylem ze nie zdazylem Ci cos podpowiedziec a juz wyszedles z problemu. Po takich probach i z tego co podpowiadali inni, jedyna rzecz ktora mogla sprawiac ten problem to karta graficzna, napewnoe tu wina nie jest w plycie glownej ani w jej Chipsecie, uwazam ze wystarczy ze wlozysz taka sama karte tylko inny egzemplarz gdyz jak sie domyslam moze miec ona jakies fabryczne usterki, ktore moga powodowac takie dzialanie komputera. Pozdrawiam

kostianek 17.05.2004 21:19

esem 17.05.2004 19:14

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
albo sie grafa przegrzewa (za mocno podkrecona, cos nie tak z chlodzeniem)
albo cos nie tak z plyta glowna, a konkretnie ze wspolpraca mobo:grafa (proponuje update BIOSa)

zainstaluj rowniez najnowsze stery do plyty glownej jak i do grafy

Dokładnie. Myślę, że sterownik do AGP się kłania. Zajrzyj na www.viaarena.com i zainstaluj najnowszy 4in1. 8)

Y@nkee_PL 17.05.2004 00:32

albo sie grafa przegrzewa (za mocno podkrecona, cos nie tak z chlodzeniem)
albo cos nie tak z plyta glowna, a konkretnie ze wspolpraca mobo:grafa (proponuje update BIOSa)

zainstaluj rowniez najnowsze stery do plyty glownej jak i do grafy

andrzejj9 16.05.2004 23:18

A nie moze to byc cos z karta graficzna?

sabbath 16.05.2004 21:18

Według mnie jest to wina nie Ramu ale chipsetu płyty głównej, bo te chipsety VIA lubią tak dziwnie chodzić. Spróbój podpiąć innom płyte gł. i zobacz czy dalej sie to dzieje. Nara pozdro :piwo:

Wawelski 16.05.2004 11:00

Jakie temperatury i napięcia pod obciążeniem (prime95)??

namor 16.05.2004 02:14

a jaki masz zasilacz? bo jeśli to TRACER to by wiele tłumaczyło

pykson 16.05.2004 01:27

ram masz markowy, nie sadze zeby byl przyczyna tych awarii, a juz napewno nie dlatego ze jest go za malo. xp ma swoje wymagania co do ramu, ale 256 to w zupelnosci wystarczajaca. wiecej potrzeba w sumie tylko do edycji video i innych dziwynych zastosowan.

sprawdz te przerwania w menadzerze urzadzen, bo to tak na konflikt sprzetowy na moje slepe oko wyglada.

kostianek 16.05.2004 00:55

Mam Windows XP , system startuje normalnie chociaż zdarzyło się kilka razy że zamiast systemu zobaczyłem tylko czrny ekran - ale restart i wszystko wrócło do normy.
Mam zamontowane dwa napędy LG nagrywara i Asus DVD .
Czy 256 RAMu to nie za mało? Może to jest przyczyna?

pykson 16.05.2004 00:40

1. miales kiedys ten blad zaraz podczas startu windy?
2. w ogole co to za winda?
3. wiadomo: stery najnowsze, itd
4. sprawdz tryb agp w biosie
5. moze popatrz do menagera sprzetu czy jakos sie przerwania nie kloca

takie moje pomysly, pewno wiekszosc z tych punktow juz sprawdziles
coz, to moze miec duzo roznych przyczyn, powodzenia

pzdr

kostianek 16.05.2004 00:31

Problem z kompem

Moja Konfiguracja : PŁyta Asus Kt 600 , Dysk Sata 80 Gb , Karta Grafiki Radeon 9600 Pro , PamiĘĆ 256 Kingston , Zasilacz 400w.
Komputer Czsami Dziwnie SiĘ Zachowuje - Tzn.dziaŁa Niby Normalnie Ale Zdarza SiĘ Że W KtÓrymŚ Momencie Wysiada Grafika A Windows MÓwi O PowaŻnym BŁĘdzie , Innym Razem Natomiast Wywala Mi Komunikat Że WyŚwietlanie SprzĘtowe NawaliŁo I Przechodzi Do WyŚwietlania Programowego. RobiŁem Testy 3dmark I ZdarzaŁo SiĘ Że TakŻe SiĘ WywalaŁa Grafika.
O Co Tu Chodzi ?
Sterowniki Wgrane, Direct 9 TakŻe , Wentylatory DziaŁajĄ , Procek Dobrze ChŁodzony - ????????

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41.