Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Audio Dvd Creator (https://forum.cdrinfo.pl/f13/audio-dvd-creator-34897/)

Jabba the Hutt 31.07.2004 23:12

Testuję Audio DVD Creator. Ale wersja 1.50. Mam pytanie - czy w wersji 1.60 trial widać już w menu tytuły poszczególnych utworów ? Bo w 1.50 widać Titlesy czyli tytuły poszczególnych albumów. Chaptery są, kazdy na jednym utworze ale widac je faktycznie tylko po zrobieniu DVD. A jak jest w wersji 1.60 ?

Pozdrawiam

Jabba

KC42 05.07.2004 23:06

Cytat:

Napisany przez Enterprise
Teraz mogę już z całą pewnością stwierdzić, że była to wina mp3. Zgrałem sobie materiał bezpośrednio z płyty, no i jest super. Zgrany album zajmuje trochę więcej miejsca niż wspomiany wcześniej Audio DVD Creator, ale za to jakość i możliwości są większe.
Teraz też mogę powiedzieć z całą pewnością, iż wskazując materiał wcześniej zgrany już na HDD, program dołącza następne albumy. Wszystko to bez potrzeby ponownego przetwarzania.

Dzięki serdeczne za sugestie i podpowiedzi, oraz pozdrawiam wszystkich !!! :spoko:

Kodem jak robi mp3 wprowadza trzask lub ciszę na początku i końcu utworu jeśli nie ma przynajmniej pół sekundy ciszy a przy płytach mixowanych wiadomo że utwór jest od początku do końca w całości bez tej ciszy i stąd te trzaski które miałeś w miejscach łączenia.

Enterprise 05.07.2004 22:31

Teraz mogę już z całą pewnością stwierdzić, że była to wina mp3. Zgrałem sobie materiał bezpośrednio z płyty, no i jest super. Zgrany album zajmuje trochę więcej miejsca niż wspomiany wcześniej Audio DVD Creator, ale za to jakość i możliwości są większe.
Teraz też mogę powiedzieć z całą pewnością, iż wskazując materiał wcześniej zgrany już na HDD, program dołącza następne albumy. Wszystko to bez potrzeby ponownego przetwarzania.

Dzięki serdeczne za sugestie i podpowiedzi, oraz pozdrawiam wszystkich !!! :spoko:

Enterprise 05.07.2004 20:36

Poszedłem prostrzą droga. Skorzystałem z mp3 przerobionych do wav. Być może to jest ta przyczyna która powoduje tą przerwę.

KC42 05.07.2004 20:20

Cytat:

Napisany przez KC42
Ale chyba nie darady tego dodać od razu z płyty, jak w Audio DVD Creator

Tak myślę może to wina twojego odtwarzacza DVD sprawdzi może na komputerze w PowerDVD lub w innym tego typu playerze czy jest też tak samo

KC42 05.07.2004 20:15

Cytat:

Napisany przez KC42
ripuje pierw utwory z płyty do formatu wav na dysk, ja to robię programen WinOnCD. bo ripuje dokładnie utwory tak jak są na płycie nie dodaje minisekundowych przerw lub trzasków, ale pewno nero też tak zrobi i potem to ładuje do do DVD+Audio... specialnie znowu to odsłuchuje włączyłem głośno J.M Jarre i nie ma żadnych trzasków lub ułamkowych ciszy w przechodzeniu z traku na trak.
Może ty to robisz od razu z płyty i przez to ten problem zaraz sam tak zobacze

Ale chyba nie darady tego dodać od razu z płyty, jak w Audio DVD Creator

KC42 05.07.2004 20:12

Cytat:

Tą wersje którą mi udostępniłeś, jest trochę inna. Ale mały problem z przejściem pozostaje. Teraz już nie ma trzasków - i całe szczęście - ale jest przerwa między utworami. Jest to nie wiele, ale jakiś ułamek sekundy. No i jest to uciążliwe przy zmiksowanej muzyce - np. elektronicznej, gdzie są płynne przejścia. Ty wspomniałeś, że u Ciebie tak się nie dzieje, więc jak to robisz?

ripuje pierw utwory z płyty do formatu wav na dysk, ja to robię programen WinOnCD. bo ripuje dokładnie utwory tak jak są na płycie nie dodaje minisekundowych przerw lub trzasków, ale pewno nero też tak zrobi i potem to ładuje do do DVD+Audio... specialnie znowu to odsłuchuje włączyłem głośno J.M Jarre i nie ma żadnych trzasków lub ułamkowych ciszy w przechodzeniu z traku na trak.
Może ty to robisz od razu z płyty i przez to ten problem zaraz sam tak zobacze

Enterprise 05.07.2004 18:33

Tą wersje którą mi udostępniłeś, jest trochę inna. Ale mały problem z przejściem pozostaje. Teraz już nie ma trzasków - i całe szczęście - ale jest przerwa między utworami. Jest to nie wiele, ale jakiś ułamek sekundy. No i jest to uciążliwe przy zmiksowanej muzyce - np. elektronicznej, gdzie są płynne przejścia. Ty wspomniałeś, że u Ciebie tak się nie dzieje, więc jak to robisz?

Enterprise 05.07.2004 17:29

Udało mi się dorwać wersje 1.0.1 - i to tym programem testuje

KC42 05.07.2004 17:05

Cytat:

Ale zauważyłem jeszcze coś odnoście łączenia. Jeżeli cały materiał masz na HDD i dodajesz do tego samego folderu to on - te pliki vob - sam łączy. Więc Shrink jest nie potrzeby. A te trzaski są niestety, nawet na stacjonarym. Może to wina wersji !!!. Z jakiej Ty korzystasz. A załącznik do twojego emaila do doszedł !!!. Może jeszcze raz.

wersja 1.0.2 to najnowsza, nie doszedł to który program testujesz ? to wysyłam jeszcze raz

Enterprise 05.07.2004 16:39

Ale zauważyłem jeszcze coś odnoście łączenia. Jeżeli cały materiał masz na HDD i dodajesz do tego samego folderu to on - te pliki vob - sam łączy. Więc Shrink jest nie potrzeby. A te trzaski są niestety, nawet na stacjonarym. Może to wina wersji !!!. Z jakiej Ty korzystasz. A załącznik do twojego emaila do doszedł !!!. Może jeszcze raz.

KC42 05.07.2004 16:11

Ilość załączników: 1
Cytat:

Moje kolejne doświadczenie to takie, że coś strzela pomiedzy poszczególnymi utworami. Jak to wyeliminować?! A po drugie jakoś nie wpadła mi w "oko" funkcja dokładania menu - proszę o podpowiedź ! ;)

I jeszcze raz powróce do dźwięku. Jaką metodę stosujesz i jaką uważasz za najlepszą.

Przy kompresji tak ustawiam:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=8996&stc=1

Próbowałem opcji MP1 pisze że niby ma lepszą jakość ale mój stacjonarny nie czyta tego

KC42 05.07.2004 16:00

Cytat:

Moje kolejne doświadczenie to takie, że coś strzela pomiedzy poszczególnymi utworami. Jak to wyeliminować?! A po drugie jakoś nie wpadła mi w "oko" funkcja dokładania menu - proszę o podpowiedź ! ;)

I jeszcze raz powróce do dźwięku. Jaką metodę stosujesz i jaką uważasz za najlepszą.

U mnie nic nie strzela przechodzi idealnie jak na oryginalniej płycie, DVD+Audio creator nie ma opcji dodawania menu, chociaż są opcje dodawania nazwy albumów i utworów, może to widać w DVD z opcją CDText

KC42 05.07.2004 15:56

Cytat:

Choć przyznam, że DVD+Audio creator może i lepszy jest pod względem dźwięku. Ale moje pierwsze spostrzeżenie jest takie (10 min - ćwicze dalej), że i tak przyda się Shrink. No chyba, że za każdym razem jak coś chcesz dograć do płyty wszystko musisz kompresować na nowo i mieć te wszystkie *.wav'y. A tak dzięki Shrinkowi dodajesz to co masz na DVD do nowego materiału. I już masz. Nie doszedłem jeszcze jak robisz menu w tym programie.

No jak chcesz coś dodawać póżniej no to faktycznie trzeba od nowa kompresować, no to rób po jednym albumie i składaj Shrinkiem to nie problem

Enterprise 05.07.2004 14:51

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:03.